Forfatter Hege Storhaug her sammen med sosiolog Kjetil Rolness. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Muslimsk Dialognettverk (MDN) mener Human Rights Service sprer hat og uttrykker skuffelse over at regjeringen gir dem støtte.

Arshad Jamil, som er en av grunnleggerne av MDN, kommer med krass kritikk. I intervju med Klassekampen svarer han følgende på spørsmålet om HRS bør forbys:

– Det er et godt spørsmål. Ekspertene må svare på om det de ytrer, er innenfor loven eller ikke. For vår del handler dette mer om hva vår regjering gjør. HRS må gjerne fortsette å spre hat, men regjeringen må bli flinkere til å si hva som er akseptabelt og ikke. Hvis regjeringen vil nekte hatpredikanter innreise, kan de heller ikke støtte en organisasjon som HRS som sprer hat, sier Jamil.

annonse

Les også: Human Rights Service får videreført sin støtte

Fare for radikalisering

Han mener sågar at enkelte kan bli radikalisert av å lese siden deres.

– Jeg vet ikke hvem som leser nettstedet de driver. Det jeg vet noe om, er innholdet, og det er ikke veldig ulikt det som er i Breiviks manifest. Noen eksperter må kunne trekke slutninger her, ikke minst om hvordan kommentarfeltet fungerer. Jeg er glad det kommer en handlingsplan mot muslimhat som kan gå i dybden på dette, sier han.

annonse

Hatportal

Muslimsk Dialognettverk som ble dannet av fem store moskeer som brøt ut av Islamsk Råd, stiller seg følgende spørsmål:

«Vi setter spørsmålstegn ved hvorfor regjeringen må bruke 1,8 millioner kroner på en hatportal.»

Forsker ved Kifo institutt for kirke-, religions- og livssynsforskning, Sindre Bangstad, er enig i at regjeringen legitimerer muslimhat med sin støtte til HRS, men mener imidlertid at HRS’ ytringer er innenfor lovverket.

Obskur sammenligning

annonse

Hege Storhaug i HRS synes lite om Klassekampens sak. I en e-post sier hun blant annet dette:

«At Klassekampen bruker islamister i sin kamp for å fjerne det avisen opplever som en politisk motstander, er gammelt nytt. Vi hadde dog satt pris på konkrete eksempler på angivelig ‘hat’. Vi antar at dersom de eksisterer, ville påtalemakten tatt affære for lengst. Hatpredikanter som kan bli nektet innreise til Norge står typisk for dødsstraff for homofile, forfekter et forferdelig kvinnesyn, og har jødehat i front. Synes Klassekampen dette minner om HRS?»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon