Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg under åpningen av den internasjonale bokmessen i Frankfurt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) er dypt takknemlig for at kronprinsesse Mette-Marit trosser sykdom for å stå på for norsk litteratur.

– Fabelaktig, er statsministerens kommentar til at Mette-Marit den siste uken har reist gjennom Tyskland med et heseblesende program for å fronte norsk litteratur – og det til tross for lungesykdommen.

Tirsdag kveld møttes de to under åpningsseremonien for bokmessen i Frankfurt, hvor Norge er æresgjest. Da hadde Mette-Marit vært i Tyskland i flere dager allerede, med arrangementer både i Düsseldorf, Berlin og Köln. Og ikke minst boktoget som hun ankom Frankfurt i, sammen med 19 forfattere.

annonse

– For det første har kronprinsessen et genuint engasjement for litteratur. For det andre, så reiser hun rundt selv om hun er syk, stiller opp og gjør det hun kan. Jeg synes det er helt fantastisk at hun gjør det, sier statsministeren.

Solberg vedgår at hun neppe hadde klart å fronte norsk litteratur like bra selv.

– Kongefamilien gir jo glamour. Ingen politikere eller kulturministre eller statsministre hadde gitt den samme glamouren som drahjelp. Det sier også hvor viktig det er å kunne utnytte det potensialet som vår kongefamilie har utenlands. Mette-Marit gjør en kjempejobb, sier Solberg.

NB! Kronprinsen har også vært med på litteraturturneen i Tyskland den siste uken, men først og fremst som støttespiller og vikar når det har blitt for mye å gjøre for kronprinsessen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon