Ap leder Jonas Gahr Støre på Fellesforbundets landsmøte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, måtte tåle å få kritikk av sine egne i hele tre timer etter å ha holdt en tale under Fellesforbundets landsmøte.

Svært mange av de som både er AP-medlemmer og som drev valgkamp for AP i høst, ga uttrykk for sin frustrasjon over politikken AP fører, skriver Klassekampen.  Organisasjonsarbeider for forbundet i Agder og lokalpolitiker for Ap, Syvert Fossdal, klemte til med følgende spørsmål til Støre:

– Etter forrige valg oppsummerte dere at dere ikke hadde lyttet nok, men så inngår dere forlik om Acer og om Andøya. Alle millionene dere bruker på kommunikasjonsrådgivere, er det bare enveiskommunikasjon, eller skal dere lytte litt også?, spurte han.

annonse

Les også: Det er åpenbart at Jonas Gahr Støre vil snakke minst mulig om EØS

Flere uttrykte bekymring for Aps posisjon blant opposisjonspartiene, og pekte på at Rødt, SV og Sp fremstår som både tydeligere og sterkere i mange viktige politiske spørsmål. Frustrasjonen var også til å ta og føle på for de tillitsvalgte som befinner seg på grasrota i partiet. Fredrik Larsson, fra Nord-Rogaland AP, mente at problemet ikke ligger hos dem.

– Vi drev en god valgkamp. Vi snakker gjerne om grasrota, men hele plenen er full av kløver nå, sa han.

AP-lederen opplevde massiv kritikk, men fikk også litt skryt av Fellesforbundets leder Jørn Eggum, som mente at Støre er «hel ved». Støre selv mente at han «tåler mye», og oppsumerte det hele slik:

annonse

– Vi skal ha det høyt under taket i debatten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon