Rune Berglund Steen. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

En mann er dømt for å bryte norsk lov da han ansatte asylsøkere uten arbeidstillatelse. Lederen for Antirasistisk Senter er skuffet.

I Norge må man ha arbeidstillatelse for å jobbe og tjene penger. Denne loven brøt Arne Viste da han over flere år ansatte asylsøkere uten arbeidstillatelse for sitt bemanningsbyrå.

Viste har opplyst tidligere at han har brutt loven med vilje for å fremprovosere regelendringer.

annonse

– Jeg ønsker at domstolen skal redusere usikkerheten om hva som er lov og ikke lov når det gjelder å yte bistand til asylsøkere uten lovlig opphold i Norge, skal han ha sagt til NTB.

Men nå er han og hans selskap Plog AS dømt til å betale en bot på 1,5 millioner kroner samt til en inndragning av 1,4 millioner kroner. Han fikk også ett års betinget fengsel da dommen ble klar i dag.

Perioden det domfelles for, er fra desember 2016 til oktober 2018 og gjelder til sammen ansettelse av 29 utlendinger uten arbeidstillatelse. Ifølge Viste er det utbetalt lønn til de ansatte som tiltalen omhandler, på til sammen 1.455.000 kroner.

5,1 millioner kroner i statstøtte

annonse

På Facebook reagerer lederen for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen.

– Svært skuffende dom. Men kampen har bare så vidt begynt! skriver Steen.

Antirastisk Senter fikk økt statstøtten for to år siden og håver årlig inn 5,1 millioner kroner i pengestøtte.

På Twitter er det flere som deler Antirasistisk Senter sitt sinne over dommen.

annonse

– Arne Viste er dømt til ett års fengsel, 1,5 millioner kr i bot og inndragning på 1,4 millioner kr. Alt dette for ikke å ha vært hjerteløs, skriver en kvinne.

– Nok en skam for Norges grunnlov og tradisjon for å stå oppreist for at menneskerettigheter skal gjelde alle! Arne Viste har beundringsverdig stått opp for at også mennesker som ikke har håp og…, tvitrer en annen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon