President Donald Trump avbildet i forbindelse med et besøk fra Italias president Sergio Mattarella. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Handelsenigheten som Kina og USA inngikk forrige uke, vil formelt bli skrevet ned, sier USAs president Donald Trump.

– Den er ikke på papiret ennå, men den blir det, sa Trump til journalister i Det hvite hus onsdag.

Ifølge Trump kjøpte Kina allerede forrige uke de amerikanske landbruksvarene for mellom 40 og 50 millioner dollar, som var en del av avtalen mellom dem.

annonse

Han gjentok at Kina forplikter seg å til å importere ytterligere landbruksprodukter.

– De vil inngå en avtale. De var nødt til å inngå en avtale. Økonomien deres har blitt veldig svekket av det vi har gjort og av tollen, sa presidenten.

Trump hyllet det han kalte «fase 1»-avtale som ble inngått forrige uke. Det er altså denne avtalen som nå blir formalisert.

annonse

Onsdag sa finansminister Steven Mnuchin at han planlegger å møte den kinesiske visepresidenten Liu He i Chile. Han sier at «fase 2» vil handle om teknologi.

Mot at USA utsetter den planlagte tolløkningen fra 25 til 30 prosent på kinesiske varer, har Kina gått med på å kjøpe amerikanske landbruksvarer for mellom 40 til 50 milliarder dollar årlig, mot bare 8 milliarder i dag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon