Obligatorisk kreditt: Foto av Dan Callister / REX Ofrene for skytingen fra Sandy Hook School blir husket 1. juledag Etterdønningene av masseskytingen på Sandy Hook Elementary School, Sandy Hook, Connecticut, Amerika - 25 des 2012
annonse
annonse

En konspirasjonsteoretiker i USA må betale drøyt 4 millioner kroner i oppreisning til faren til en seksåring som ble drept i Sandy Hook-massakren.

26 mennesker ble drept da 20 år gamle Adam Lanza slo til mot Sandy Hook Elementary School i Newtown i Connecticut 14. desember 2012.

20 av de drepte var barn i alderen seks til sju år, blant dem seks år gamle Noah Pozner.

annonse

I boken «Nobody Died at Sandy Hook», som ble skrevet av den pensjonerte filosofiprofessoren James Fetzer, hevdes det at ingen ble drept under skolemassakren, og at den var satt i scene av daværende president Barack Obama i et forsøk på å få innført strengere våpenkontroll i USA.

Noah Pozners far Leonard saksøkte Fetzer, og en jury i Wisconsin har nå pålagt den 78 år gamle konspirasjonsteoretikeren å betale ham 450.000 dollar, drøyt 4,1 million kroner i oppreisning.

Fetzner kaller kjennelsen «absurd» og sier at han kommer til å anke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon