Jonas Gahr Støre og Lars Gule er enige om å hente tilbake terrorsiktede kvinner til Norge. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Mannen til venstre er Arbeiderpartiets statsministerkandidat, og mannen til høyre er NRKs terrorekspert. Begge har de det felles, at «nok ikke er nok», når det gjelder det å hente hjem IS-terrorister, IS-kvinner og barna deres fra fangenskap i utlandet.

Når profesjonelle, faglige institusjoner sier «nei» til å hente hjem slike som reiste frivillig til Den Islamske Stat og barna de har skaffet seg i utlandet, skal ikke Stortinget fikle med slike enkeltsaker. Det er helt absurd, at vi havner i en slik situasjon at personsaker behandles av politikerne på Stortinget og det er et formidabelt «føleri», som ligger bak.

At Jonas Gahr Støre, i mangel på innovativ politisk tankegang, ønsker å flyte på en «følelsesbølge» er ikke vanskelig å avdekke. Som topp i Arbeiderpartiet har han utvist null og niks nytenkning, og han har kanskje ikke mer å bidra med enn dette vi her ser.

annonse

Og hvem er denne Gule, som stup i ett intervjues om hva han tenker rundt IS-terrorrister og IS-kvinners hjemkomst? Mannen er jo selv eks-terrorist, og det vil alltid hefte ved ham. At han har en jobb ved en høgskole i Oslo sier jo alt om denne skoleinstitusjonens rekrutteringspolitikk.

At NRK og andre medier finner det for godt å bruke Gule som «ekspert» er jo intet mindre enn pussig, men samtidig ikke så pussig med tanke på den propagandajournalistikken som drives i statskanalen og hos andre medier.

Dette er aktivist-journalistikk med hensikt å bidra til en ensidig «det er synd på meg som valgte å reise til IS- fremstilling».

Gahr Støre og Gule har funnet sine roller i spillet, og norsk presse sluker «føleriet» rått.

annonse

Les også: Jonas Gahr Støre vil hente tilbake IS-terrorister, får støtte av Lars Gule

 Selvpåførte problemer

Valget disse IS-personene foretok var blant annet basert på det hatet de hadde og fortsatt har mot oss «skitne i Vesten». Om Den Islamske Stat ikke hadde falt (som den kanskje ikke egentlig har gjort), ville de kanskje aldri bedt om å få komme «hjem» til Norge?

Kalifatets medlemmer drepte, torturerte, voldtok mennesker over en lav sko, men det var for disse «norske» allikevel ikke nok til å la være og reise til land og områder det var innreiseforbud til. Ønsket om å bidra til den totalitære og umenneskelige islamske statens vekst var for sterk for disse «norske» deltakerne.

Det er med andre ord til de grader selvpåførte problemer IS-tilhengerne har skaffet seg.

annonse

 Gule som IS-agitator

Gule var i sin tid «Israel-hater» og vi vet vel ingen av oss om han noensinne har lagt bort dette hatet – like lite som vi vet om IS-krigere og IS-kvinner har lagt vekk sitt hat mot Vesten.

I et nytt innlegg på Facebook advarer Lars Gule om at terroristene kan bli enda mer «ekstremiserte personer med et større hat mot landene de er statsborgere i, dersom de ikke får hjelp og anstendig behandling».

Men la dem da være i fangeleir i Syria for all del, og la dem være «så ekstremistiske de bare vil» der nede! Dra ikke disse hit med evinnelige lange og kostbare rettsaker betalt av oss nordmenn.

Det å skulle fremskaffe bevis mot de aktuelle IS-supporterne her i landet er av de fleste eksperter karakterisert som «en svært vanskelig oppgave». Det å bli dømt i Norge for noe knyttet til «terrorisme og støtte til terrorisme» fremstilles som «a walk in the park» sammenlignet med om de involverte IS-folkene ble dømt i landene de har begått sine forbrytelser i.

– Å dømme noen bare fordi noen andre – «vi», et flertallet i samfunnet eller lignende – ikke liker deres ideer, har lite med en demokratisk rettsstats retterganger å gjøre, heter det fra Lars Gule, og med dette forsøker han å skape dårlig samvittighet hos politikere og i det norske folk, for at vi her i Norge «ikke tar ansvar nok» for IS-folkene!

Når skal norsk presse stille de kritiske spørsmålene til ham?

Les også: Stadig flere unge leser Resett

annonse

 Hvem løper Gahr Støre ærend for?

Når er «nok mer enn nok» for Arbeiderpartiets velgere?

Jeg kjenner mange fine folk i det lokale Arbeiderpartiet og utenfor min hjemkommune, og har ikke registrert at disse fronter et ønske om å få IS-terrorister, IS-kvinner & barna deres født i utlendighet hjem.

Skal disse Ap-folkene snart si ifra til Jonas Gahr Støre at han må legge bort populismen og «føleriet» sitt og la fagfolk få gjøre jobben sin?

Gahr Støre ønsker i fullt alvor å bli statsminister. Hans fortid er full av “pussigheter” langt bakover i tid, med blant annet selvmotsigelser de luxe knyttet til partiets motstand mot privatisering av offentlige tjenester og hans egen bruk av slike.

Hans rolle knyttet til «Muhammed-karikaturene» som utenriksminister er det heller ikke mye å skryte av.

Men hvem løper han ærend for denne gangen og hvor lenge skal han få holde på med tøvet sitt, før han fjernes som partiets topp?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon