Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger er siktet for grovt underslag etter at 126 kunder anmeldte selskapet. Siktede hevder via sin advokat at han er uskyldig. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger er siktet for grovt underslag etter at 126 kunder anmeldte selskapet. Siktede hevder via sin advokat at han er uskyldig.

Det melder Stavanger Aftenblad. Avisa meldte tidligere onsdag at én person var siktet for grovt underslag i Bitcoins Norge AS, og at det var gjort beslag i verdier, IT-utstyr og dokumenter flere steder i Stavanger.

Advokat Kim André Svenheim representerer daglig leder og styreleder i det stavangerbaserte selskapet Bitcoins Norge. Han bekrefter at hans klient er den siktede.

annonse

– Min klient har vært til avhør i dag etter at det ble levert en anmeldelse mot selskapet tidligere i uken. Han mener han har en ryddig og god dialog med Økokrim, der han har lagt fram dokumentasjon på hvor de aktuelle beløpene befinner seg. Han mener at han er uskyldig, sier Svenheim.

Betalte halvparten

Svenheim kan ikke gå inn på hvor beløpene befinner seg, men bekrefter at siktede har forklart seg om 13,5 millioner.

Bitcoins Norge-saken ble kjent da kundene hos kryptobørsen i slutten av juni mottok en epost med varsel om tvangssalg av bitcoin til kurs av 7. mai – noe som senere ble endret til 1. mai. I begynnelsen av juli kunne bitcoin selges til rundt 11.000 dollar per stykk, men Bitcoins Norge lovet kun å tilbakebetale verdien fra 1. mai, da kursen var under halvparten.

Tidligere i høst innvilget Stavanger tingrett derfor flere av kundene som har anlagt gruppesøksmål mot bedriften, arrest i verdier for 12,5 millioner kroner.

Milliardtallet en gåte

Beslagene fant sted tirsdag etter at Økokrim, på bakgrunn av egne undersøkelser i saken samt en anmeldelse som ble levert 14. oktober, besluttet å starte etterforskning.

Ifølge E24 , som har fått tilgang til store deler av politianmeldelsen, utgjør imidlertid det totale kravet mot den anmeldte hele 2,67 milliarder kroner.

annonse

– Hva som har skjedd med kalkulatoren til motpartens advokat der, det er en gåte. Det er snakk om potensielle tap, etter det jeg forstår. Jeg ønsker ikke å kommentere det, sier Svenheim til Aftenbladet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.