Kampene om den syriske grensebyen Ras al-Ain fortsatte torsdag med uforminsket styrke. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Tyrkiske styrker og tyrkiskstøttet milits har vunnet terreng rundt grensebyen Ras al-Ain, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.

– Det har vært intense flyangrep mot Ras al-Ain de siste tre dagene, sier de syriske eksilgruppas leder Rami Abdulrahman.

Tyrkiske regjeringsstyrker og tyrkiskstøttede arabiske og turkmenske militssoldater har ifølge ham tatt kontroll over rundt halvparten av byen, der det bor rundt 30.000 mennesker.

annonse

Den kurdiskdominerte SDF-militsen har bygd tunneler og forsvarsverk i byen, og har gitt angriperne sterk motstand.

Journalister på tyrkisk side av grensa rapporterte torsdag morgen om kontinuerlige flyangrep, artilleribeskytning og lyd av skuddveksling i byen.

Tyrkia innledet sin militæroffensiv 9. oktober og forsøker å opprette en drøyt 30 kilometer bred «sikkerhetssone» på syrisk side av grensa.

Begrunnelsen er å holde syrisk-kurdisk milits på avstand, og Tyrkia ønsker også å sende millioner av syriske flyktninger tilbake til Syria og bosette dem i «sikkerhetssonen».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.