Kampene om den syriske grensebyen Ras al-Ain fortsatte torsdag med uforminsket styrke. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tyrkiske styrker og tyrkiskstøttet milits har vunnet terreng rundt grensebyen Ras al-Ain, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.

– Det har vært intense flyangrep mot Ras al-Ain de siste tre dagene, sier de syriske eksilgruppas leder Rami Abdulrahman.

Tyrkiske regjeringsstyrker og tyrkiskstøttede arabiske og turkmenske militssoldater har ifølge ham tatt kontroll over rundt halvparten av byen, der det bor rundt 30.000 mennesker.

annonse

Den kurdiskdominerte SDF-militsen har bygd tunneler og forsvarsverk i byen, og har gitt angriperne sterk motstand.

Journalister på tyrkisk side av grensa rapporterte torsdag morgen om kontinuerlige flyangrep, artilleribeskytning og lyd av skuddveksling i byen.

Tyrkia innledet sin militæroffensiv 9. oktober og forsøker å opprette en drøyt 30 kilometer bred «sikkerhetssone» på syrisk side av grensa.

Begrunnelsen er å holde syrisk-kurdisk milits på avstand, og Tyrkia ønsker også å sende millioner av syriske flyktninger tilbake til Syria og bosette dem i «sikkerhetssonen».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon