Abid Raja Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ifølge anonyme kilder skal Abid Rajas utspill om kutt i barnebrille-støtten ha skapt interne konflikter i finanskomiteen. 

Utspillet og medieopptreden hvor Raja inviterte seg selv hjem til familier berørt av kuttet i statsbudsjettet, skal ha ført til at de andre medlemmene i finanskomiteen varslet tillitsbrudd internt. 

– Mangel på tillit til Abid Raja fører nå til at de fire skal ikke sitte i samme rom alene og behandle budsjettet, sier en sentral kilde til VG.

annonse

Les også: Hauglie svarer på brilleoppstyr: Vil gjøre unntak for barn med særskilte behov 

Endrer prosedyre 

Forhandlingene rundt neste års statsbudsjett flyttes nå fra finanskomiteen til fraksjonene i fagkomiteene. Resultatet er at finanspolitikerne kun vil arbeide med små justeringer og at ansvaret i fagkomiteene er større enn tidligere. 

annonse

Eventuelle endringer i budsjettet må nå også godkjennes av de fire parlamentariske lederne.

Ifølge en anonym kilde hos TV2 er endringene av prosedyren et resultat av den manglende tilliten til Raja. 

Endringen av prosedyren ble fattet i et møte mellom de fire parlamentariske lederne i regjeringspartiene, Trond Helleland (H), Hans Andreas Limi (Frp), Hans Fredrik Grøvan (KrF) og Terje Breivik (V), onsdag. 

Les også: – Vanskelig å forstå hvorfor Abid Raja spisser frontene  

Avviser 

Både Raja og Terje Breivik avviser overfor VG at årsaken til endringen er forårsaket av lojalitetsbruddet Raja blir beskylt for. 

– Vi har lagt en prosess som er til forveksling lik det vi hadde i revidert budsjett i vår. De enkelte partigruppene skal gjøre sine vurderinger. Så møtes vi fire parlamentariske lederne etter det, sier Breivik til VG onsdag kveld.

Raja selv avviser overfor VG at det er noen tillitsproblemer mellom han selv og finanskomiteen forøvrig: 

annonse

– Det har ligget i kortene lenge at budsjettbehandlingen ville bli annerledes i år. At anonyme kilder maler fram dette bildet, er feigt. Jeg tar gjerne en debatt i åpent lende om kildene står fram.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon