Ap-nestor og stortingsrepresentant Martin Kolberg tar til orde for å utvide det rødgrønne samarbeidet med MDG. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Aps tidligere partisekretær Martin Kolberg tar til orde for et samarbeid med Miljøpartiet De Grønne (MDG) for å sikre et regjeringsskifte i 2021.

– Vi må få vekk Høyre-regjeringen. De må bort. Det må vi gjøre sammen med de andre partiene på venstresida, inkludert Miljøpartiet De Grønne, sier Kolberg i et intervju med Dagsavisen.

Ap-nestoren var partisekretær da Ap inngikk det rødgrønne samarbeidet med SV og Senterpartiet. Nå mener han alliansen må bli enda grønnere og sammenligner dagens klimaengasjement med folkebevegelsen mot EU, den gang EF, i 1972.

annonse

– Jo før vi erkjenner at miljøbevegelsen er en lignende type folkebevegelse, jo bedre. Utfordringen vår nå er å håndtere miljøspørsmålet, og det må vi gjøre offensivt, sier Kolberg.

Det gjelder også fagbevegelsen, understreker han.

– Norsk fagbevegelses største styrke har alltid vært at den er fremtidsrettet. Det må den være nå også.

Sentrale tillitsvalgte i Fellesforbundet uttalte imidlertid nylig at de ikke ønsker noe regjeringssamarbeid mellom Ap og MDG så lenge miljøpartiet krever stans i oljeproduksjonen.

annonse

I en meningsmåling i begynnelsen av oktober stilte et flertall av Aps og MDGs velgere seg positive til et regjeringssamarbeid etter stortingsvalget i 2021.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon