Rasmus Paludan. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Rasmus Paludan. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix / NTB scanpix
annonse
annonse

Stram Kurs er et innvandringskritisk parti som stilte i Folketingsvalget i Danmark i vår. Nå nektes partiet å avholde landsmøte.

Stram Kurs ledes av den svært kontroversielle Rasmus Paludan, og manglet kun noen få stemmer på å få plass i Folketinget. Paludan har slagord som «De skal ikke integreres, de skal ut!» og har ved flere anledninger brent Koranen.

Vanligvis har Paludan og hans tilhengere oppsøkt løvens hule, og bevisst holdt sine demonstrasjoner (eller provokasjoner) der det bor mange innvandrere, som Nørrebro i København. Politiet har hatt nok å gjøre med å beskytte Paludan mot voldelige aktivister og rasende muslimer.

annonse

Det ble også bråk når Paludan nylig besøkte Norge.

Les også: Rasmus Paludan i Oslo: – Norske medier har fortalt mange løgner om meg

Politiet avlyser landsmøtet

annonse

Når Stram Kurs skulle avholde partiets landsmøte, valgte de Middelfart, en liten kjøpstad med rundt 15.000 innbyggere. Planen var trolig å kunne diskutere politikk og veien fremover i rolige og fredelige omgivelser. Men nå har politiet på Fyn satt foten ned, og nekter partiet å avholdet landsmøtet.

I en pressemeddelelse skriver politiet at beslutningen er truffet «på bakgrunn av den aktuelle sikkerhetsmessige situasjon i forhold til Rasmus Paludan». Politiets avgjørelse ble kjent under et døgn før Stram Kurs egentlig skulle starte landsmøte lørdag 19. oktober.

I en Facebook-melding anklager Paludan via Uwe Max Jensen politiet for grunnlovsbrudd. Han skriver blant annet:

– Status er at demokratiet og grunnloven er satt ut av funksjon, ikke bare på Nørrebro og i Københavns-området, men altså i hele Danmark.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon