Barcelona og Lionel Messi får ikke spille neste ukes oppgjør mot Real Madrid i Barcelona. Nå er kampen utsatt på ubestemt tid på grunn av uroligheter i Catalonia. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix.
annonse

Neste helgs El Clásico i fotball mellom Barcelona og Real Madrid er utsatt på ubestemt tid. Årsaken er urolighetene i Catalonia.

Det er det spanske fotballforbundet (RFEF) som har avgjort at kampen utsettes.

De ga beskjed om at klubbene har helgen på seg til å finne en ny dato. Senere fredag ble Barcelona og Real Madrid enige om at onsdag 18. desember er det beste alternativet. Nå gjenstår det bare at RFEF og den spanske ligaen godkjenner datoen.

annonse

RFEF mener i utgangspunktet at lørdag 7. desember er et bedre tidspunkt fordi det er en mer gunstig TV-tid.

Det er urolighetene i Catalonia som setter en stopper for kampen at kampen spilles neste helg. Protestene i Barcelona startet da ni katalanske politikere som ønsker løsrivelse fra Spania mandag ble dømt til lange fengselsstraffer. Mange har blitt skadd i sammenstøtene mellom politi og demonstranter i Barcelona og andre byer i Catalonia.

Den spanske ligaen (LFP) foreslo først å flytte kampen til 18. desember, før de så foreslo å bytte rekkefølge på oppgjøret slik at kampen skulle spilles i Madrid.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.