Utlendingsdirektoratet (UDI) er et norsk statlig direktorat. UDI har hovedkontor i Hausmanns gate 21 Oslo. Foto: VIDAR RUUD / NTB scanpix
annonse
annonse

Kurder fra Irak pågrepet for brudd på innreiseforbudet til Norge – må belage seg på ca. ett år ubetinget fengsel.

Utvist fra Norge
For et noen år tilbake ble irakeren utvist fra Norge i 5 år. Han aksepterte den gang utvisningsvedtaket som ble oversatt via tolk. Utlendingen skjønte utvilsomt at det var ulovlig for ham å returnere til Norge etter iverksettelsen av utvisningen.

Pågrepet
Tirsdag 15.10.19 pågrep Oslo politidistrikt (Oslo PD) utlendingen i Oslo for brudd på innreiseforbudet.

annonse

Les også: ABC News brukte bilder fra et skytefelt i USA for å vise hvordan tyrkiske styrker «slakter» kurdere i Syria

Fremstilt for fengsling
Onsdag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Han erkjente at han hadde gjort noe dumt ved å komme tilbake til Norge.

Januar 2014 ble lovverket for overtredelse av innreiseforbudet endret
Normalstraffen er nå ett års ubetinget fengsel for førstegangs brudd på innreiseforbudet. Ved gjentagelse, er straffen for andregangs lovbrudd minimum en fengselsstraff på et år og seks måneder.

Mer restriktiv innvandringskontroll
Bakgrunnen for lovendringen og straffeskjerpelsen relatert til brudd på innreiseforbudet, er at denne typen kriminalitet utgjør et samfunnsproblem.

annonse

Utvisning generelt
Utvisning medfører at utlendingen blir nektet adgang til Norge i en nærmere angitt tidsperiode. Innreiseforbudet kan gjøres varig eller tidsbegrenset.

UDI
Det er UDI som fatter vedtak om utvisning, og ikke politiet.

En person som har brutt norsk lov, vil i all hovedsak bli utvist fra Norge. Deretter må den utviste forlate Norge og Schengenområdet for en bestemt periode eller for alltid.

Problemet er at politiet og UDI ikke så ofte kommuniserer. Da er det begrenset hva eventuelt UDI vil fange opp hvem som er straffedømt eller ikke.

Les også: USAs forsvarsminister: – Vi forventer at syriske kurdere vil komme til en avtale med de syriske og russiske styrkene om beskyttelse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon