Foto: Faksimile fra Camden New Journal.
annonse
annonse

En mann utsatte en kvinne for et livstruende angrep da hun avviste hans tilnærmelser. Han mente hun ikke ville ha ham fordi han er svart. 

En mann knivstakk en kvinne syv ganger i Islington i London, etter at hun avviste hans seksuelle tilnærmelser. Mannen mistenkte at kvinnen hadde avvist ham fordi han er svart. Nå er han funnet skyldig i mordforsøk. Dette rapporterer lokalavisen Camden New Journal. 

23 år gamle Joseph Martelli kastet offeret i bakken i sitt hjem i Islington, etter at hun trakk seg unna da han forsøkte å kysse henne. Han skal ha spurt henne om grunnen til at hun ikke ville kysse ham var fordi han er svart, og forsøkte så å kvele henne.

annonse

Deretter eskalerte situasjonen videre, og mannen knivstakk kvinnen fire ganger i magen og tre ganger i halsen. 

Les også: Sadiq Khans London: Knivgjeng på 16 personer jakter på hvite personer

Overlevde

annonse

Heldigvis klarte kvinnen å unnslippe, og sørget for å få tilstrekkelig helsehjelp etter skadene hun hadde fått under angrepet. 

– Dette var et sjokkerende angrep på en ung kvinne fra en mann hun trodde var hennes venn. Det var totalt uprovosert og sanseløst, og offeret er heldig som er i live, sier Peter Nugent fra statsadvokatembetet i Storbritannia.

I den rettslige behandlingen av saken har aktoratet påkalt et vitnemål fra gjerningsmannens tidligere partner, som har fortalt om å ha blitt kvalt på samme måte som offeret i den aktuelle saken.

Retten til å si nei

En talskvinne fra organisasjonen Solace Women’s Aid beskriver også angrepet som «horribelt».

– Det er avskyelig at en kvinnes rett til å si nei ledet til et så grusomt, livstruende angrep, sier talskvinnen. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon