Illustrasjonsbilde fra Pixabay.com
annonse
annonse

Søndag den 6.oktober ble eks-muslimske Hussein Mohammed drept av egen familie etter å ha offentliggjort overgangen fra islam til kristendommen. 

Ifølge persecution.org kjente familien til Mohammeds konvertering, men det var ikke før Mohammed postet flere bilder på sin Facebook-konto hvor han offentliggjorde sin konvertering at familien tok saken i egne hender. 

Facebook-posten inneholdt blant annet et bilde av mannens håndledd hvor han hadde tatovert et kors.  

annonse

Les også: Vold mot kristne i Egypt når stadig nye høyder 

Klaget inn til myndighetene   

Muhammeds onkel skal ha klaget inn konverteringen til landets direktorat for sikkerhet. 

annonse

Det skal imidlertid ikke ha vært nok for familien som tok til æresdrap for å beskytte familien fra skammen Mohammed utløste ved å gjøre sin konvertering offentlig. 

Forfølges 

Egypt har den største kristne befolkningen i Midtøsten, men er offisielt et islamsk land. Utfordringen kristne har i landet er at de anses som annenrangs borgere og ofte mangler muligheter til å heve sine borgerrettigheter.  

Muslimer som konverterer til kristendommen er spesielt utsatt og anses som frafalne, og er derfor ekstra utsatt for overgrep – av familie eller den muslimske befolkningen forøvrig. 

Til tross for at den egyptiske presidenten har gått ut offentlig og uttrykket forpliktelse til å beskytte den kristne befolkningen i landet, er ofte myndighetene motvillige til å forsvare kristnes rettigheter. Ifølge Open Doors, er Egypt nummer 16 på listen over nasjoner hvor kristne blir mest forfulgt. 

Open Doors har rapportert flere angrep mot egyptiske kristne de siste to årene: 

annonse
  • I desember 2017 ble 11 personer skutt og drept i et angrep mot en kirke og en nærliggende kristen butikk.
  • I juli 2018 angrep en mob en kristen landsby i Minya fordi de mente en Facebook-post var blasfemisk. 
  • I løpet av april 2018 ble minst syv saker om bortføring av kristne jenter dokumentert. 
  • Tidlig i november 2018, angrep IS-militanter en buss som fraktet kristne fra et kloster i Minya. Åtte døde og mer enn 13 personer ble skadet. 

Les også: Husker du da NRK nektet en ansatt å bruke det kristne korset på TV? 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon