Sveinung Rotevatn er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet og medlem i sentralstyret i Venstre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo Venstre trekker fram Sveinung Rotevatn og Guri Melby som sterke navn hvis det skal skje utskiftninger i ledertrioen i Venstre.

Styret i Oslo Venstre kom torsdag til enighet om hva de mener fylkespartiet bør spille inn til valgkomiteen.

Selve innspillet blir trolig ikke oversendt før på søndag, og Oslo Venstres leder Espen Ophaug vil inntil videre ikke si noe offentlig om hva Oslo kommer til å foreslå.

annonse

Men NTB er kjent med at Sveinung Rotevatn (32) og Guri Melby (38) begge har en høy stjerne i fylkespartiet.

– Vi mener det er to sterke og helt opplagte navn som på ett eller annet tidspunkt bør få mer sentrale verv i Venstre, sier en partikilde.

– Vi har et lederteam som har sittet lenge. Så noe fornyelse må valgkomiteen definitivt ha en diskusjon om, for det er dyktige folk på hylla nedenfor som absolutt bør få en sjanse.

Dilemma

Søndag er siste frist for å komme med innspill til valgkomiteen før den tar fatt på arbeidet med å lage en innstilling til landsmøtet i april.

annonse

Et dilemma i diskusjonene i Oslo har vært at både sittende partileder Trine Skei Grande og nestleder Ola Elvestuen tilhører Oslo-partiet.

Grande har allerede varslet at hun vil stille til gjenvalg, mens Elvestuen så langt har vært taus.

Begge to skal ha bred støtte i fylkespartiet. Men etter det NTB forstår, har det vært delte meninger i Oslo både om hvor mye av ledertrioen som bør skiftes ut, og om når det vil være riktig å gjøre utskiftningene.

Et alternativ kan være å vente noen år til med å skifte ut partilederen.

Vil ha ny partileder

Fra før har både Unge Venstre og Venstrekvinnelaget tatt til orde for at Rotevatn bør overta som partileder for Grande.

annonse

– Etter en prosess i landsstyret har vi spilt inn Sveinung Rotevatn som partileder og Guri Melby som første nestleder, sa Unge Venstres nestleder Kjersti Konstanse Løfors til NTB tidligere denne uka.

Rotevatn er i dag statssekretær i Klima- og miljødepartementet og sitter dessuten i partiets sentralstyre. Han har foreløpig ikke svart på om han vil stille som kandidat.

Også stortingsrepresentant Melby sitter i dag i sentralstyret. Hun har gitt valgkomiteen beskjed om at hun stiller seg til disposisjon, uten å presisere nærmere hvilke verv hun kunne tenkt seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon