Aktor politiadvokat Susie Bergstrand i samtale med den bedragerisiktede stortingsrepresentanten Mazyar Keshvaris forsvarer John Christian Elden. Keshvari er siktet for å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon. Keshvari har erkjent forholdet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsadvokaten valgte å heve straffen betydelig for bedragerisiktede Mazyar Keshvari på grunn av de spesielle forholdene i saken. Hinsides, mener advokaten.

Det kom fram da tilståelsessaken mot den bedragerisiktede stortingsrepresentanten Mazyar Keshvari startet i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm fredag.

– Det er svært lite rettspraksis å vise til for stortingsrepresentanter og folkevalgte som begår slike handlinger, uttalte aktor, politiadvokat Susie Bergstrand, i sin innledning.

annonse

Hun fortalte at statsadvokaten hadde skjerpet straffepåstanden betydelig fra politiets opprinnelige påstand, som var på fem måneder. Statsadvokaten hevet den til ett år og seks måneders ubetinget fengsel.

– Politiet i sitt straffeforslag vurderte saken opp mot andre bedragerisaker og fulgte vanlig rettspraksis der, men fordi vi står overfor disse spesielle forholdene med en folkevalgt, og det er naturlig å se hen til korrupsjonspraksis, ble straffen skjerpet, sa Bergstrand.

Keshvaris forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til NTB at politiets opprinnelig påstand var streng, men rettferdig, men kaller statsadvokatens påstand hinsides.

– Vi ber om at min klient behandles som en hver annen siktet, sa Elden i retten.

annonse

Keshvari erklærte seg skyldig etter siktelsen i retten og ga en uforbeholden tilståelse.

– Dette er en av de mest skambelagte dagene i mitt liv, men det er viktig for meg å gjøre opp for meg, sa Keshvari.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri ved å ha forledet Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham til sammen 450.000 kroner i reiserefusjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon