Illustrasjonsbilde. CNN-logoen. Foto: Reuters
annonse
annonse

Beslutningen kommer i kjølvannet av de nylige opptakene lekket av Project Veritas, som viser betydelige «anti-Trump og pro-riksrett»-skjevheter i kanalens dekning av presidenten.

Trump-kampanjen lover å saksøke nettverket for en betydelig sum penger, ifølge en eksklusiv rapport fra Paul Bedard i Washington Examiner.

Brev

annonse

I et firesiders brev til CNNs ledelse, viser Trumps advokat, Charles J. Harder, til flere år med anti-Trump-propaganda i nettverket, og hevder at nyhetsgiganten har brutt sitt løfte om å levere «fremragende journalistikk.»

Harder viser til flere eksempler fra de nylige lekkede Project Veritas-videoopptakene av flere CNN-innsidere, som blant annet viser at kanalens sjef, Jeffrey Adam Zucker, krever at Trump «stilles for riksrett over all annet».

Les også: CNN-ansatt på skjult kamera: – De har solgt seg selv til djevelen

annonse

– Opptakene er ganske enkelt toppen av isfjellet av bevisene som mine klienter har samlet i løpet av de siste årene. Aldri i historien til dette landet har en president vært utsatt for en slik vedvarende bombardering av urettferdige, ubegrunnede, uetiske og ulovlige angrep fra såkalte «hovedstrømsnyheter», slik situasjonen er nå, heter det i brevet.

Første grunnlovsendring

Media i USA er sterkt beskyttet av den første grunnlovsendringen (om ytringsfrihet), men advokat Harder mener at den bevisste skjevheten i dekningen av Trump er et brudd på det som er kjent som «Lanham Loven».

Denne loven forbyr «bevisst feilrepresentasjon av et varemerke for publikum, til annonsører og til andre». I CNNs tilfelle mener Harder at kanalen ikke har levd opp til sitt løfte om å gi amerikanerne «virkelig rettferdige og balanserte» nyheter.

Les også: CNN-ansatt på skjult kamera om egen toppsjef: – Han hater Trump

– Følgelig har mine klienter som hensikt gå til sak mot dere, og søke erstatning, i størst mulig grad i henhold til det som loven tillater, advarer Harder i brevet.

Brevet kan leses i sin helhet under.

C Harder – CNN Re Pres Trum… by Anonymous 5cXDMwzq on Scribd

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon