Partileder Jimmie Åkesson (SD). Foto: Henrik Montgomery / TT
annonse
annonse

Partileder Jimmie Åkesson mener at tilliten blant svensker til Sverigedemokraterna (SD) øker stadig.

Ifølge Expressen, har SD gjort sin beste måling noensinne og er nå på høyde med Stefan Löfvens Sosialdemokratene (S). SDs oppslutning vokste fra 20,2 prosent i september til 22,7 prosent i oktober − hele 2,5 % på en måned − ifølge Sifos nye valgbarometer.

I Expressen/Demoskops måling forrige uke fikk SD 22,9 prosent. Sosialdemokratene (S) derimot fikk kun 23,1 prosent, et historisk lavt tall for regjeringspartiet.

annonse

En overraskende og unik økning 

− Det har vært en overraskende økning på kort tid. Vi ser ikke ofte dette. Tallet er unikt, ettersom det er det høyeste tallet for SD. Noe som vil påvirke den svenske politiske agendaen, sier Sifos meningssjef Toivo Sjörén til Expressen.

Les også: Måling: SD med bestenotering i Sverige

annonse

Om relevans, tillit og Riksdagen

Partietleder Åkesson er storfornøyd og tror partiet kan få en oppslutning på 30 prosent på sikt.

− For det første, har spørsmålene våre, som vi har stilt lenge, blitt enda mer relevante for mennesker. Det er tydelig at tilliten til oss øker. Men det gjelder også å være i Riksdagen i lang tid og gradvis øke tilliten, sier han.

− Det er egentlig en utvikling som vi har sett hele tiden og som ikke har stoppet, og jeg tror ikke den vil stoppe ennå. I utgangspunktet påstår jeg at vi minst er et 30-prosentsparti. Vi kan komme opp på disse nivåene. Det handler om å bygge tillit, og den trenden peker i riktig retning, sier Åkesson til Expressen.

Les også: Sverigedemokraternas partikontor utsatt for hærverk

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon