Trine Skei Grande (V) Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Venstre-leder Trine Skei Grande langer ut mot «konservative krefter» i Polen i et nytt innlegg på Facebook.

– Utrolig trist å lese at de konservative kreftene i Polen arbeider med et lovforslag om å forby seksualundervisning, skriver Grande.

Kulturministeren viser til en sak i NRK der det opplyses at regjeringen i Polen skal behandle et lovforslag som kan gjøre det ulovlig å snakke med barn og unge om sex.

annonse

Les også: Full 17-åring begynte å gråte etter sex med 38 år gamle Trine Skei Grande

Polen har ikke latt seg rive med av «pride-bevegelsen» som ellers i Europa og Norge, der hundre tusener har møtt opp og støttet de mye omtalte homoparadene. Blant annet har flere byer i landet erklært seg som «LHBT-frie soner».

– Trenger mer kunnskap

NRK har intervjuet flere personer som er motstandere av lovforslaget i Polen. Det er uklart hvorfor ikke statskanalen har intervjuet noen som er for lovforslaget.

annonse

Men Venstre-leder Grande er sterkt engasjert i det som skjer i Polen.

– Det kan undertrykke den oppvoksende generasjons rett på kunnskap om kropp og seksualitet. Det kan sette barn og unge i en langt mer sårbar situasjon. Barn og unge over hele verden trenger mer kunnskap om seksualitet og kropp, ikke mindre, skriver hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon