Hangarskipet USS Ronald Reagan med støtteskip fotografert 7. oktober, 2017. (Foto: Erwin Jacob V. MICIANO / Navy Office of Information / AFP)
annonse
annonse

Kinas marines (PLANs) nyervervede militære kapasiteter skremmer ikke Washington og den amerikanske marinen (US Navy), ifølge høytstående amerikansk admiral.

Janes 360 melder at USA fortsatt forsikrer regionale partnere om at Washington er forpliktet til å fly, seile og operere i internasjonalt farvann i samsvar med gjeldende maritime lover (UNCLOS) – selv i de maritime områdene i Sør-Kina-havet som Beijing krever suverenitet over.

Dette engasjementet ble gjentatt av Admiral George Wikoff under et intervju 16. oktober, om bord i USS Ronald Reagan – et amerikansk hangarskip i Nimitz-klassen. Intervjuet skal ha funnet sted idet krigsskipet seilte igjennom Kinas unilaterale erklærte maritime territoriale grense i Sør-Kina-havet, kjent som «9-punktslinjen».

annonse

Les også: USA gir opp hangarskip, satser på robotmarine mot Kina

Admiralen for US Navy sa at PLAN utvilsomt har blitt sterkere siden han ferdes i området for første gang, men også at han ikke mister nattesøvnen av den grunn.

– Ting er helt klart annerledes her nå. Da jeg var her for nesten 20 år siden, hadde Kina mindre imponerende kapasiteter. Når det er sagt, sov jeg veldig godt i går kveld, og jeg sov veldig godt kvelden før, og jeg kommer til å sove veldig godt når vi nå krysser Sør-Kinahavet, sa han idet han pekte mot horisonten fra Ronald Reagans bro.

Hangarskipet, som er akkompagnert av diverse amerikanske krigsskip – cruisere og destroyere – i det som kalles en flåtegruppe, seilte igjennom farvannet som en del av en reise for å besøke havnen i Singapore, en amerikansk alliert.

annonse

Les også: Japan gjør comeback som en regional sikkerhetspolitisk stormakt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon