Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Østfold seiler opp som landets mest uføre fylke, de ligger langt over landsgjennomsnittet som er på 10 prosent, og dobbelt av Akershus som bare har 7 prosent uføretrygdede.

– Hvis man kan jobbe, da bør man jobbe – og da bør det være flaut å ligge på sofaen, sier NAV-direktør Steinar Hansen i Øst-Viken til TV2. Han tror at det er en kulturell utfordring i Østfold og legger til.

– Det bør være slik at man ikke haiker på velferdssystemet hvis man kan jobbe.

annonse

Les også: Dramatisk økning i antall uføretrygdede innvandrere

Østfold er stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet Erlend Wiborgs hjemfylke. Han mener at det er flere årsaker til at så mange er uføre.

– Det ene er demografien. Østfold er et gammelt industrifylke, som har hatt en stor omstilling. Tidligere hadde du kanskje hjørnesteinsbedriften, som tok litt ekstra vare på deg. Da fikk du kanskje en enklere jobb hvis du slet, men slike jobber er det ikke så mange igjen av, sier han og tilføyer at det ofte går i arv.

annonse

– Vi ser at hvis foreldrene dine er uføre, så øker risikoen for at du selv blir ufør markant.

– Mange kan ikke jobbe på grunn av helse, men hvis man kan jobbe, da bør man jobbe. Spørsmålet er om noen av de uføre rett og slett har feil holdninger til det å leve av stønad, sier NAV-direktør Steinar Hansen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon