Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
MDG, Ap og SV i Oslo legger fram sin politiske plattform til uka – etter rundt én måned med byrådsforhandlinger, melder Aftenposten.
annonse

Ifølge Aftenposten har Høyre strukket seg langt for Miljøpartiet De Grønne i forsøk på å få dannet et alternativt byråd i Oslo, men har ikke fått gehør, ifølge avisas kilder i Venstre og Høyre.

20. september begynte MDG, SV og Ap byrådsforhandlingene. Torsdag var siste planlagte dag for møter i forhandlingsutvalgene. Ifølge Aftenposten vil avtalen bli presentert tidlig kommende uke, når forhandlingsresultatet er godkjent av de tre partienes fylkesledelser i Oslo.

Onsdag 23. oktober har det nye bystyret sitt første møte. Byrådet skal ikke aktivt stemmes inn, slik fungerer ikke parlamentarismen i Oslo. Det holder at alle vet at byrådet har støtten som trengs.

annonse

MDG har takket nei til både Venstres og Høyres samarbeidsinvitasjoner siden valgnatta for en måneds tid siden.

Søndag sier byrådslederkandidat og gruppeleder i Oslo, Eirik Lae Solberg (H), til avisa at partiet har tilbudt MDG å støtte et sentrumsbyråd uten Høyre.

Et slikt byråd med kun 15 representanter ville likevel ha vært avhengig av Høyres støtte for å få flertall for budsjettet, og forutsetningen var derfor Høyre-gjennomslag i flere saker, blant annet at private aktører ikke skal stenges ute fra omsorg- og barnehagedrift.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon