Ankesaken i Bjerke-drapet skal opp for Borgarting lagmannsrett tirsdag i neste uke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen som er tiltalt for å ha slått i hjel en 37-åring på Bjerke i 2017, hadde ikke i tankene at offeret skulle dø av den grove volden, hevder forsvareren.

Tirsdag kommer Bjerke-drapet opp for Borgarting lagmannsrett. Den 31 år gamle mannen som er tiltalt, ble dømt til 13 års forvaring da Oslo tingrett behandlet saken i vinter.

Mannen som er kjent som Belal Belal er tiltalt for å ha sparket og slått en 37 år gammel mann gjentatte ganger i hodet mens han lå nede. Offeret ble funnet av forbipasserende – blodig, ille tilredt og med livstruende hodeskader. Han døde på sykehus to dager senere.

annonse

Slagsmålet oppsto på Bjerke i Oslo 17. juli i 2017 i forbindelse med uenighet om prisen på kokain som Belal skulle kjøpe av den drepte mannen.

Erkjenner kroppsskade

Advokat Trygve Staff har tatt over som forsvarer for Belal i forbindelse med ankesaken som starter tirsdag i neste uken.

– Min klient er tydelig på at det at fornærmede døde ikke var noe han hadde tenkt på. Han mener at dette høyst er snakk om grov kroppsskade, sier Staff til NTB.

Grov kroppsskade har en strafferamme på inntil ti års fengsel.

annonse

Staff reagerer også på at hans klient ble dømt til forvaring, til tross for at påtalemyndigheten ikke hadde bedt om dette.

– Det er høyst spesielt at tingretten velger å dømme ham til forvaring. Det blir også et poeng fra vår side under ankesaken, sier forsvareren.

Ønsker «levelig resultat»

– Hva tenker din klient om at saken skal opp for retten igjen?

– Det er dobbeltsidig. Han synes det er helt jævlig å stå der og bli minnet på tragedien, samtidig som han håper at resultatet kan bli mer levelig under denne behandlingen.

Det er satt av fire dager til ankesaken.

annonse

Belal er ifølge tingrettsdommen født et sted på grensen mellom Algerie og Marokko. Identiteten hans er uavklart, men han opplyser at han er født i januar 1988 og at han er 31 år gammel.

Siden 2008 har han vært varig utvist fra Norge, men han er ikke blitt sendt ut av landet fordi hans nasjonalitet er uklar. Politiet mener han er marokkansk, mens han selv hevder han er fra Algerie.

Mannen kom til Norge som asylsøker i 2005, og i de årene har han vært i Norge, har han til sammen tilbrakt mer enn åtte år i fengsel og på Trandum utlendingsinternat.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon