Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo møter mandag justisminister Jøran Kallmyr (Frp) etter en helg med mange voldsepisoder i hovedstaden.

Møtet som skal handle om ungdomskriminalitet, er ifølge Aftenposten planlagt på forhånd.

Helgen har vært preget av mange voldshendelser i hovedstaden. Natt til lørdag var det mellom 15 og 20 tilfeller av vold i Oslo fra klokken 23 fredag til klokken 2.30 lørdag, flere av voldsepisodene fremstår uprovoserte.

annonse

Også natt til søndag har det vært voldshendelser, som i Slemdalsveien hvor en mann i 20-årene har forklart at han ble sparket og slått flere ganger i hodet av en ungdomsgjeng. Flere personer har blitt pågrepet av politiet i forbindelse med saken.

– Fullstendig uakseptabelt

Byrådsleder Raymond Johansen sier til avisa at dette er noe han vil ta opp i mandagens møte med Kallmyr. Han kaller helgens hendelser fullstendig uakseptabelt.

– Vi ser at en gjeng med noen få ungdommer skremmer folk i byen gjennom uprovosert vold og trusler. Politiet må gjøre alt de kan for å ta dem og regjeringen må sørge for at politiet er i stand til det, sier Johansen, som er bekymret for rekrutteringen til gjenger og kriminelle miljøer.

annonse

Natt til søndag ble også en mann i 40-årene angrepet av en gjeng med ungdommer i en heis på Romsås senter i Oslo. Mannen ble ikke alvorlig skadd, og ingen pågrepet i saken, opplyser Krimvakta i Oslo til NTB søndag formiddag.

Høyre vil øke støtten til natteravnene

Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo, Eirik Lae Solberg, foreslår økt støtte til frivillig innsats som Natteravnene og Røde Kors’ Gatemegling, for å få slutt på volden i hovedstaden.

– Byrådet har mistet kontrollen over voldsutviklingen i Oslo, sier Eirik Lae Solberg til Aftenposten.

Natteravnene fikk 400.000 kroner i kommunal støtte i år, som er noe mindre enn de seneste årene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon