- Resett - https://resett.no -

Raymond Johansen vil ta opp ungdomskriminaliteten i Oslo med justisministeren

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo møter mandag justisminister Jøran Kallmyr (Frp) etter en helg med mange voldsepisoder i hovedstaden.

Møtet som skal handle om ungdomskriminalitet, er ifølge Aftenposten [1] planlagt på forhånd.

Helgen har vært preget av mange voldshendelser i hovedstaden. Natt til lørdag var det mellom 15 og 20 tilfeller av vold i Oslo fra klokken 23 fredag til klokken 2.30 lørdag, flere av voldsepisodene fremstår uprovoserte.

annonse

Også natt til søndag har det vært voldshendelser, som i Slemdalsveien hvor en mann i 20-årene har forklart at han ble sparket og slått flere ganger i hodet av en ungdomsgjeng. Flere personer har blitt pågrepet av politiet i forbindelse med saken.

– Fullstendig uakseptabelt

Byrådsleder Raymond Johansen sier til avisa at dette er noe han vil ta opp i mandagens møte med Kallmyr. Han kaller helgens hendelser fullstendig uakseptabelt.

– Vi ser at en gjeng med noen få ungdommer skremmer folk i byen gjennom uprovosert vold og trusler. Politiet må gjøre alt de kan for å ta dem og regjeringen må sørge for at politiet er i stand til det, sier Johansen, som er bekymret for rekrutteringen til gjenger og kriminelle miljøer.

annonse
[2]

Natt til søndag ble også en mann i 40-årene angrepet av en gjeng med ungdommer i en heis på Romsås senter i Oslo. Mannen ble ikke alvorlig skadd, og ingen pågrepet i saken, opplyser Krimvakta i Oslo til NTB søndag formiddag.

Høyre vil øke støtten til natteravnene

Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo, Eirik Lae Solberg, foreslår økt støtte til frivillig innsats som Natteravnene og Røde Kors’ Gatemegling, for å få slutt på volden i hovedstaden.

– Byrådet har mistet kontrollen over voldsutviklingen i Oslo, sier Eirik Lae Solberg til Aftenposten [3].

Natteravnene fikk 400.000 kroner i kommunal støtte i år, som er noe mindre enn de seneste årene.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474