Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Neste uke må to av frontfigurene i Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha spredd flygeblader med rasistisk innhold.

De to er tiltalt for hatefulle ytringer etter den såkalte rasismeparagrafen, blant annet for å ha omtalt muslimer som «notoriske seksualpredatorer» som «voldtar i epidemisk omfang» i en SIAN-brosjyre.

Brosjyren ble delt ut på Stovner i Oslo i fjor sommer, ifølge tiltalen.

annonse

Den ene er også tiltalt for å omtale muslimer som «morderzombier» fra en «tilbakestående kultur» i en tale på Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo 1. september i fjor.

Saken er tidligere blitt utsatt to ganger. Først fordi de tiltalte byttet forsvarere rett før saken var berammet i april, deretter fordi politiet ikke lyktes med å stevne dem før saken skulle opp i juni. Dette skjer vanligvis ved at politiet oppsøker dem hjemme.

Advokat Steingrim Wolland og advokat Sidra Bhatti forsvarer de tiltalte. Begge forsvarerne bekrefter at saken går som planlagt, mandag og tirsdag neste uke.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon