Petter Stordalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Milliardæren som tidligere har forsvart skattenivået i Norge er nå i gang med å overføre sin formue til barna for å unngå arveavgift.

Feil, sier Stordalens kommunikasjonssjef Ida Holen. Overføringen har vært planlagt lenge.

Petter Stordalen har en formue på 26 milliarder kroner og da er det mye å spare på skatteplanlegging. Norges store hotellkonge er i full gang med å overføre formuen til barna, noe som kan spare han gigantbeløp i arveavgift, skriver Nettavisen.

annonse

Arveavgiften ble fjernet av Høyre/Frp-regjeringen. Men om de rødgrønne tar over i 2021 så vil den sannsynligvis bli gjeninnført.

Les også: SV-rapport: Ulikheten øker, de rikeste drar fra

– Slik oppslutningen er rundt de forskjellige partiene på Stortinget nå, er det nærmest sikkert at de rødgrønne partiene på Stortinget vil overta makten etter valget i 2021. Det ser absolutt trøstesløst ut for statsminister Erna Solberg, skriver sjefredaktør Trygve Hegnar i Finansavisen.

Rødt, SV og Arbeiderpartiet har lovet å gjeninnføre arveavgiften.

annonse

– Alle tre partier har nemlig lovet å gjeninnføre arveavgiften som ble avviklet i 2014, og med et enda større flertall enn sist, vil de ikke nøle. Slipper skatteytere med formue unna en arveavgift på 10 prosent er de heldige, skriver Hegnar.

Les også: Dagens velferdsstat er ikke bærekraftig

Bør rikfolk grue seg hvis dere kommer til makten, spør Nettavisen stortingrepresentant Freddy Øvstegård (SV).

– Nei, svarer han. Det trenger de ikke. De kan glede seg til et skattesystem som vil utjevne forskjeller og sikre at også de rikeste skal bidra.

Petter Stordalen har tidligere kritisert flere teknologiselskaper for å ikke betale nok i skatt. Selv forsvarte han det norske skattetrykket i VG, og mener man bør betale skatt med stolthet.

annonse

– Jeg opplever at skattetrykket i Norge er fornuftig og det gjør at jeg mener vi bør betale vår skatt med stolthet, sa han til VG.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon