Christian Tybring-Gjedde (Frp) . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-politikeren knytter voldsepisodene som rammer Oslo til islam og innvandring fra «dysfunksjonelle land».

I helgen skjedde det igjen i Oslo. Ungdom i flokk gikk løs på uskyldige ofre i flere forskjellige voldsepisoder i hovedstaden.

Voldsepisodene var uprovoserte og så grove at hendelsene har fått nasjonal oppmerksomhet. Oslopolitiet slår også alarm.

annonse

– En mann skal ha blitt slått ned av flere gjerningspersoner, og kan være skadet. Politi og ambulanse på åstedet. Gjerningspersonene har løpt fra stedet. Vi ivaretar fornærmede og søker etter flere yngre gutter med caps, het det i en av twitter-meldingene som Oslopolitiet la ut natt til søndag.

Operasjonslederen i Oslo-politiet Tor Kristian Grøttum sier i et intervju med NRK at det er spesielt mange lignende voldshendelser med unge den siste tiden.

annonse

– Det er ikke uvanlig med en hektisk natt til søndag med bråk og ordensforstyrrelser. Men det vi har lagt merke til er flere personer som går til angrep på en som er alene, sier Grøttum.

Våkner fra tornerosesøvn

Etnisitet til de som utfører volden fremkommer ikke i NRK-artikkelen. Men Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde reagerer kraftig. I et nytt innlegg på Facebook knytter han islam til voldsepisodene.

– Det er interessant å registrere at stadig flere begynner å våkne opp fra sin tornerosesøvn. Når nå volden brer om seg og i stadig sterkere grad også rammer folk på vestkanten kommer selv Høyre på banen.

– Selvsagt tar alle avstand fra hendelsene, men hva er analysen? Selv har jeg i årevis påpekt at politikken som er blitt ført er feilslått og at det ikke vil bli bedre før man innser at aggresjonen må settes i et religiøst og kulturelt perspektiv, og at intoleransen man finner i islam er en viktig del av dette, skriver Gjedde.

Frp-politikeren krever handling og vil ha tverrpolitisk samarbeid for å løse problemene. Han mener også at innvandring fra «dysfunksjonelle land» er et problem.

– Kulturkollisjonen blir særlig tydelig i samfunn som vårt som er basert på tillit og frihetsverdier. Vil man innse at innvandringen fra dysfunksjonelle land i realiteten er ute av kontroll?

– Nei, det vil garantert ikke skje. Utviklingen fortsetter som før, helt uavhengig av regjering. Kanskje på tide med en totalrenovering og sette eget land og egne interesser først?, spør Frp-politikeren.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon