Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Velferdsetaten i Oslo kommune har totalt over 6.000 brudd på arbeidsmiljøloven fra 2016 til september i år, ifølge tall NRK har fått innsyn i.

Bruddene kommer på toppen av tidligere omtalte brudd på arbeidsmiljøloven i andre etater i Oslo. Arbeidstilsynet åpnet i høst tilsyn som følge av avsløringene om bruddene.

Nå er det dokumentert nesten 100.000 brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo kommune de siste årene.

annonse

– Dette er for høye tall. Nå er det viktig for oss å gå inn i systemene våre å se hva slags type brudd det er snakk om, sier direktør i Velferdsetaten, Guri Bergo, til NRK.

Fredag varslet Arbeidstilsynet at de vil gjennomføre tilsyn med Oslo kommune etter at NRK avslørte mer enn 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven i etatene til byråd Lan Marie Berg (MDG).

Bergs etater er imidlertid ikke de eneste der det har florert med brudd på regelverket. Blant annet har det vært 65.694 registrerte lovbrudd på arbeidstidsbestemmelser i sykehjemsetaten i Oslo siden 2013 og til 1. september i år.

annonse

Etatssjef Helge Jagmann i Oslo kommune mener bildet som tegnes er misvisende. Han påpeker blant annet at det har vært en kraftig nedgang i antall brudd på arbeidsmiljøloven de siste årene etter en langvarig og målrettet innsats med å få bukt med problemet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon