Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Hei Raymond!

Jeg har noen spørsmål til deg som du kanskje kan svare på. Hvis ikke, så burde det i hvertfall gi deg noe å tenke på.

I Dagbladet den 20 oktober, så krever du at oslopolitiet skal «knuse de kriminelle gjengene» etter den uprovoserte volden fra ungdomsgjenger med utenlandsk opprinnelse nå i helgen som var. Det føles litt merkelig, siden du jo gjentatte ganger har forsikret oss om at Oslo er en trygg by og at de ungdommene det dreier seg om, bare er noen få gjengangere.

annonse

Du mente jo også at det var mangel på fritidsklubber som sørget for at «noen få» ungdommer lagde litt «guttestreker» rundt om. Så fikk du og byrådet i revidert budsjett, satt av 49 millioner kroner til å styrke det forebyggende arbeidet blant byens unge. Dette skjedde i mai i år.

Synes du ikke det er merkelig at det ikke ble noe bedre, men heller verre av dette? Med en kraftig økning i voldsepisoder av ungdom med utenlandsk opprinnelse, for ikke å snakke om alle bilbrannene som herjer Oslo for tiden hvor politiet ikke ønsker å gå ut med signalement eller opplysninger om hvem det er som driver med dette, så må det føles ganske kjipt, synes du ikke Raymond? Du burde føle deg ganske så dum nå.

Men i stedet så løper du til justisminister Jøran Kallmyr (Frp) for å klage til han om forholdene i Oslo. Med dine egne ord:

– Dette er fullstendig uakseptabelt. Vi ser at en gjeng med noen få ungdommer skremmer folk i byen gjennom uprovosert vold og trusler, sier du i Dagbladet.

annonse

Noen få ungdommer? Skremmer folk? Det å få slått ut tennene og bli sparket mens man ligger nede, er å skremme? Hva med alle knivstikkingene og truslene med kniv i Oslo, Raymond? Er det bare guttestreker fra noen få ungdommer dette også? Du fortsetter:

– Politiet må gjøre alt de kan for å ta dem og regjeringen må sørge for at politiet er i stand til det, sier du.

Å? Er det politiet som må i ilden i den trygge byen Oslo nå altså? Var ikke det å bygge nye fritidsklubber nok alikevel?

– Oslopolitiet må ha nok ressurser til å slå ned på volden vi nå ser og det må handles umiddelbart. Oslo er og skal være en trygg by og det er de færreste av ungdom som begår vold. Da må hendelser som dette prioriteres, avslutter du i det særdeles pinlige intervjuet du gjorde i Dagbladet.

Ressurser til Oslopolitiet ja. Hva om du tok av de 118 millioner kronene du bruker på fest og gi til politiet i stedet? Eller kanske bare litt av de 1,73 milliarder kroner som Oslo kommune har brukt på eksterne konsulenter? Hva med å bare kutte litt av all promoteringen av dere selv, jeg mener, ærlig talt Raymond, å bruke 100 millioner kroner i året kun på promotering av dere selv når det flyr «noen få» ungdommer rundt og driver med guttestreker, så skulle det ikke være nødvendig å måtte dra til justisministeren og sutre over at politiet i oslo ikke har nok midler til rådighet for å få stoppet dette.

annonse

Din troverdighet er lik null, Raymond. Det er synd å si det, men du vil ikke se den virkeligheten du og byrådet ditt har skapt i Oslo. Du vil kun høre gode nyheter og hvis noe kritikkverdig skjer, ja så er det alle andre sin skyld.

Det er din oppgave å holde Oslo trygg. Du har et ansvar for at innbyggerne skal føle sikkerhet, ha fremkommelighet og bekvemmelighet. Jeg er ikke imponert av hva du har fått til på de områdene. Oslo er en utrygg by, Raymond. Du må snart innse dette nå. Du må også innse hvorfor det har blitt slik. Ungdom med utenlandsk bakgrunn er ikke nødvendigvis slik norsk ungdom er. De har ikke nødvendigvis den samme bakgrunnen med religion, tradisjon og ikke minst den samme respekt for lov og orden. Nordmenn er stort sett et traust folkeslag som gjør som de blir fortalt. Det gjelder ikke nødvendigvis alle som kommer fra land hvor krig, diktatur og fattigdom har rådet.

Nei, her er det du som må rydde opp Raymond. Du må revidere budsjettet ditt igjen, få satt av midler til politiet, gi beskjed om å iverksette hardere grep, hvor fengsel og utvisning fra Norge er en direkte konsekvens av slik oppførsel som disse «få» ungdommene driver med. Du må også begynne å kalle en spade for en spade og gi politiet den samme muligheten.

Da vil du ikke lenger behøve å komme grinende til Kallmyr med lua i hånden, men kan være stolt av at du gjorde jobben din og sørget for at Oslo faktisk ble en trygg by. Gjør du det Raymond, så får du langt flere stemmer enn hva tilfellet er nå, hvor kun ekstremister, fanatikere og virkelighetsfornektere finner deg og den politikken du fører i hovedstaden, attraktiv.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon