Barneombud Inga Bejer Engh syns det er bekymringsfullt med helgens voldshendelser i Oslo og etterlyser tiltak som tar tak i de bakenforliggende årsakene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Barneombud Inga Bejer Engh er bekymret over helgens voldshendelser i Oslo. Hun mener det trengs tiltak som tar tak i de bakenforliggende årsakene.

– Vi må ha tiltak på plass som tar tak i de bakenforliggende årsakene til voldsbruken til den enkelte ungdom. Enten det er omsorgssvikt hjemme, fattigdom, press fra jevnaldrende eller mobbing i skolen som ligger bak, sier Engh, som mener det er naivt å tro at volden forsvinner av seg selv.

I helgen ble det registrert i alt elleve voldshendelser i Oslo som fremstår som uprovosert. Til sammen er 16 personer pågrepet i sju av sakene. De pågrepne er i alderen 16–30 år og er bosatt på ulike steder.

annonse

– Det er bekymringsfullt når ungdom begår alvorlig vold, men løsningene må stå i forhold til problemet, sier Engh. Hun etterlyser gode målrettede tiltak fra Oslo kommune som kan hjelpe unge voldsutøvere ut av voldsspiralen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon