Fra torvet og rådhuset i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Det har de siste dagene foregått et ondsinnet spill om valgresultatet. Høyre og Krf vil tilrøve seg makten i Kristiansand med midler så nedrige at de skaper historie. Så viktig har verv og inntekt blitt for enkelte at såkalte ansvarlige styringspartier ikke setter oss i stand til å drive ansvarlig styring.

Distansen til velgerne har om mulig aldri vært større – og den øker, selv etter at Sørlandsnyhetene la ned.

Høyres medlem, Steinar J. Olsen, bruker enorme ressurser på å sponse frem falske påstander om både Sørlandsnyhetene og meg personlig for å øke mengden av hets, løgn, sladder og ondskap.  For meg ser det ut som hans egentlige formål er øke salget av tur-tøy og et tvilsomt sosialt entreprenørskaps-image.  Olsens kommersielle hensikter og krefter i politikken bør vi ta avstand fra, slik vi også gjør fra hans lobbyister. Vi bør heller dyrke medmenneskelighet etter tidenes mest opprivende valgkamp.

annonse

Les også: Demokratenes partileder: – Det er ingen krise

Jeg skal ta ansvar for min del av valgkampen – alt hva jeg har skrevet, sagt og gjort. Jeg har lovet 7511 velgere en forandring. En ny politisk kurs. Jeg har lovet våre nye medborgere en utstrakt hånd og gitt løfter om bedre integrering og mindre utenforskap. Løftene har ført til en storm det har kostet å stå i.

Jeg spør meg selv om mitt metodevalg for forandring var nødvendig?

Hadde vi nådd målet med andre og mer tradisjonelle midler? Sett i lys av den ondskap vi nå er vitne til, så tror jeg dessverre ikke tradisjonelle midler hadde ført frem. Vi trengte både debatten og øyeåpnerne som ble formidlet. Jeg kan ikke angre på avsløringene om dobbeltroller, maktmisbruk og ukultur.

annonse

Mine motstandere har brukt et hvert stridsmiddel hele tiden. De har gått bak ryggen på den det gjelder. I sin desperasjon har de også tatt i bruk sosiale medier og går nå SN en høy gang.

Det måtte kraftig lut til for å få forandring – og jeg har beklaget når den ble for kraftig mot enkeltpersoner.   Av dem som med rette kan føle seg rammet av min kritikk og selv ikke har kastet den første sten, forventer jeg ingen tilgivelse for hva jeg har bidratt med. Jeg vet bedre enn samtlige av mine politikerkolleger hvordan det er å bli urettmessig hengt ut. Blant annet av dem og deres helt uhyrlige påstander som savner enhver form for dokumentasjon.

Jorunn Aaselle Olsen har de siste dagene også stått i stormen. Men hun har ikke brukt ufine metoder. Hun har fulgt sin samvittighet.  For hennes del har likevel stormen forsterket seg. Hun regelrett sparkes på feigeste vis mens hun ligger nede. Alene mot «mobben». Det er forstemmende å se hvor lite enkelte tur-tøy produsenter har brydd seg ved nettopp det.  Men sånn er det ofte når glorien ikke har noen rot i hjertet hos den som med alle midler forsøker å gjøre seg selv hellig.

Jorunn Aaselle Olsen kan derimot godt bære en glorie.  Hun har gjort hva vi alle burde ha gjort. Navigert i en vanskelig situasjon hun ikke kunne forutse og fulgt hjertet. Hun har vært et varmt omsorgsmenneske for en som trengte henne. Sin egen mor. Det skal du være stolt av Jorunn, og jeg oppfordrer deg til å gå med hevet hode. Det har du alle grunner til!

Les også: Hverken Ap eller Høyre vil samarbeide med Demokratene i Kristiansand

annonse

Både Jorunn, jeg og alle andre Demokrater gikk til valg på et lokalt program som med unntak av bare et par punkter er kliss likt det forhandlingsresultat man finner i den rødgrønne koalisjonen.

Demokratene har likevel opplevd å bli fullstendig demonisert i alle sammenhenger.  Av både AP og Høyre – både på det personlige plan og som parti.  Vi har også blitt utsatt for splittelse.  At alt dette også har ført til store vanskeligheter under forhandlingene bør ingen være i tvil om.  Demokratene har virkelig jobbet med å finne en god måte og få koalisjonsalternativene til også å vise demokratisk rauset og inkludering overfor våre 7511 velgere.  Både Vidar Kleppe og Makvan Kasheikal har gjort en fremragende jobb. De har stått fjellstøtt på politiske løfter foran verv og personlig vinning.  De har blitt straffet hardt for sin standhaftighet av både media, partier, politikere og tur-tøy produsenter for sin innsats. De samme som nå forsøker å latterliggjøre og ignorere 7511 velgere i Nye Kristiansand og selge enda mer tur-tøy.

Jeg kan ikke lenger sitte stille å se på at folk blir sparket mens de ligger nede. Jeg vil ikke ha verv på slike premisser.  Jeg kommer derfor ikke til å gi min stemme til eller støtte til kampanjen som foregår mot Jorunn Aaselle Olsen.  Derimot kommer til å gi min stemme i bystyret til den forandring jeg har gått til valg på. Rødgrønn koalisjon med Skisland som ordfører sitter dermed trygt – helt uavhengig av en lovlighetskontroll av Jorunn Aaselle Olsen.  Jeg råder derfor Høyre til å legge ned stridsøksen, akseptere valgnederlaget og jobbe konstruktivt fremover.

Jeg råder også den rødgrønne koalisjonen – og ikke minst ordfører Skisland – til også å benytte anledningen til å vise stort demokratisk sinnelag, og respektere at byens tredje største parti, Demokratene, bør tildeles den plass velgerne har ønsket at vi skal ha. Det vil si full representasjon i alle råd, styrer og utvalg.  Et varig og stabilt styre i Kristiansand er avhengig av mer enn en stemmes overvekt. Man må derfor snakke sammen, fremfor å tviholde på gamle fordommer.

Jeg ønsker den rødgrønne koalisjonen lykke til videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon