Kulturminister Trine Skei Grande (V) holder åpningstalen under Dagbladets 150-årsfeiring i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Medietilsynets tilskuddsutvalg møtes i dag for å behandle Dagbladets søknad om pressestøtte.

Det er Klassekampen som skriver om Dagbladets søknad hvor det ligger hele 25 millioner kroner og venter hvis de får innvilget pressestøtte. Tilskuddsutvalgets avgjørelse kan få betydelige konsekvenser for andre mottakere av det som kalles produksjonstilskudd.

Les også: Advokat Leif Drillestad: Avisene har aldri vært mer avhengig av staten enn nå

annonse

Leder av utvalget, Roar V. Osmundsen, melder om stor interesse for utfallet.

– Utvalgets oppgave er å gi et råd til Medietilsynet, som fatter det endelige vedtaket. Det har vært uvanlig stor interesse for mandagens møte på grunn av søknaden fra Dagbladet, sier han.

Fremstår som konstruert

Saken er spesiell fordi det er Dagbladet Pluss som søker. Dette har vært omstridt. Medieforsker Jens Barland sa for eksempel i april i år følgende:

«Å skille ut Dagbladet Pluss som et datterselskap under samme merkevarenavn som papiravisa framstår som en spesifikk konstruksjon.»

Dersom Medietilsynet avslår søknaden, kan Dagbladet klage på vedtaket, noe de gjorde i 2016. Da ble potten på 1,9 millioner kroner i pressestøtte.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.