Kulturminister Trine Skei Grande (V) holder åpningstalen under Dagbladets 150-årsfeiring i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Medietilsynets tilskuddsutvalg møtes i dag for å behandle Dagbladets søknad om pressestøtte.

Det er Klassekampen som skriver om Dagbladets søknad hvor det ligger hele 25 millioner kroner og venter hvis de får innvilget pressestøtte. Tilskuddsutvalgets avgjørelse kan få betydelige konsekvenser for andre mottakere av det som kalles produksjonstilskudd.

Les også: Advokat Leif Drillestad: Avisene har aldri vært mer avhengig av staten enn nå

annonse

Leder av utvalget, Roar V. Osmundsen, melder om stor interesse for utfallet.

– Utvalgets oppgave er å gi et råd til Medietilsynet, som fatter det endelige vedtaket. Det har vært uvanlig stor interesse for mandagens møte på grunn av søknaden fra Dagbladet, sier han.

Fremstår som konstruert

annonse

Saken er spesiell fordi det er Dagbladet Pluss som søker. Dette har vært omstridt. Medieforsker Jens Barland sa for eksempel i april i år følgende:

«Å skille ut Dagbladet Pluss som et datterselskap under samme merkevarenavn som papiravisa framstår som en spesifikk konstruksjon.»

Dersom Medietilsynet avslår søknaden, kan Dagbladet klage på vedtaket, noe de gjorde i 2016. Da ble potten på 1,9 millioner kroner i pressestøtte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon