Illustrasjonsbilde. Golden Gate Bridge ved San Francisco. Foto: Robin Utrecht/Shutterstock
annonse
annonse

Offentlig ansatte i San Francisco forbys å gjøre forretningsreiser eller forretninger med selskaper i 22 stater som har for «restriktive abortlover».

LA Times melder at byens ordfører, London Breed, og hennes veileder, Vallie Brown, kunngjorde tiltaket i forrige uke. Det kommer etter at San Francisco nylig innførte restriksjoner på å gjøre forretninger med stater som diskriminerer mot LHBTQ-personer, i juni tidligere i år.

– Hver dag i dette landet trues kvinners rettigheter, og vi må slå tilbake. Vi står opp mot stater som setter kvinners helse i fare, og som jobber aktivt for å begrense fri abort, sa Breed i en uttalelse, og la til

annonse

Les også: San Francisco skulle hjelpe de hjemløse: Nå råder anarkiet på gatene

– Ved å begrense reising og forretninger med visse stater, sender vi en klar beskjed til stater som ikke er for retten til fri abort.

Statene

annonse

Statene som er svartelistet av San Francisco for sin «alvorlige anti-valg politikk» er Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, Nebraska, Nevada, Nord-Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, South Dakota, Texas, West Virginia og Wisconsin.

Les også: Liberal politikk i USA: – Litt etter litt, ser vi at ordensmakten forsvinner

Ni stater – Alabama, Iowa, Kansas, Kentucky, Mississippi, Oklahoma, South Carolina, South Dakota og Texas – var allerede på byens svarteliste på grunn av deres LHBTQ-lover og politikk.

Forbudet trer i kraft 1. januar 2020.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon