- Resett - https://resett.no -

Svensk minister: Kommunene trenger flyktninger, de jobber

Den svenske sivilministeren Lena Micko fra Socialdemokraterna mener at flyktningsinnvandring er nødvendig for den svenske økonomien.

Den nyutnevnte ministeren kom med kommentarene på det svenske debattprogrammet Aktuellt på onsdag, hvor hun møtte Sverigedemokraternas (SD) leder Jimmie Åkesson til debatt. Dette melder Nyheter i Dag [1].

Les også: Jimmie Åkesson(SD): − Vi kan bli et 30 prosent parti [2]

annonse

– På mange områder har vil lykkes veldig bra med opplæring og arbeidstiltak for å få mennesker i jobb. Vi trenger også flere flyktninger for å besette ledige stillinger, argumenterte hun.

SD uenig

SD-leder Åkesson var uenig og mente årsaken til kommunenes vanskelige situasjon er at de blir tvunget til å ta i mot flyktninger.

annonse

– Det der har dere sagt siden 90-tallet, svarte Åkesson og fortsatte:

Les også: Jimmie Åkesson med kritikk av Greta Thunberg [3]

– Unnskyld meg, men det er så virkelighetsfjernt å høre dette – vi behøver arbeidskraft og derfor er det bra om kommunene tar i mot flere flyktninger. Det er en ekstrem belastning på kommunenes økonomi, og det går direkte utover folks velferdstjenester.

Underskudd

Flere svenske kommuner sliter tungt med å finansiere alle som har kommet til Sverige de siste årene. Altfor få jobber og betaler skatt, dette har ført til at rundt 90 kommuner og syv regioner kommer til å gå med underskudd, skriver Nyheter i Dag [1].

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474