Jan Bohman (S) ble brutalt ranet utenfor sitt hjem i Borlänge. Skjermdump SVT
annonse
annonse

Nylig ble den sosialdemokratiske politikeren Jan Bohman brutalt ranet og mishandlet av to menn utenfor sitt hjem i Borlänge.

Ifølge Sveriges Radio (SR) fikk mennene med seg noen kontanter. Bohman måtte overnatte på sykehus. Også Samhällsnytt har omtalt saken.

– Jeg føler meg etter omstendighetene bra og vil rette en stor takk til politiet og helsepersonell etter gårdsdagens hendelse, kommenterte Bohman på fredagen.

annonse

Politiet sier de ikke kan se noen politiske motiv for hendelsen, og at de har pågrepet to menn i alderen 20 og 25 år, mistenkt for grovt ran.

«Sveriges triveligste by»

Bohman leder kommunestyret og er kommunalråd i Borlänge kommune. På sin hjemmeside kaller han Borlänge for «Sveriges triveligste by».

annonse

Men en rapport fra Brottsförebyggande rådet (BRÅ) viser at innbyggerne i Borlänge føler stor utrygghet og frykt for å bli utsatt for kriminelle handlinger. Bohman er leder av BRÅs lokale råd i Borlänge.

I 2017 ble han intervjuet i lokalavisen om kriminaliteten i Borlänge. Det har vært påsatt flere bilbranner i byen:

– Jeg sier som Tony Blair. Man skal være tøff mot kriminaliteten, men også tøff mot kriminalitetens årsaker. Man kan spørre seg hvorfor folk begår dumheter. Blant annet så er det for mange som ikke har jobb. Det er ikke bra når mange føler at de ikke er en del av samfunnet.

Les også: Finanseliten i Stockholm rammes av brutale ran

Den angrepne Jan Bohman har vært sterkt engasjert for en liberal innvandringspolitikk. I 2015 var Bohman engasjert i innsamlingen «Borlänge hjälper». I en tale den gangen fortalte han om sin drøm om å invitere så mange migranter som mulig til Sverige, og sammenlignet dagens migrasjon med svenskene som utvandret til USA på 1800-tallet og rundt overgangen til 1900-tallet.

En av Bohmans taler kan ses i videoklippet under, 1 minutt og 57 sekunder inn i klippet.

https://www.youtube.com/watch?v=qoJFJqPlDMc

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon