- Resett - https://resett.no -

UK: Gratis heroin skal forhindre kriminalitet

Yrkeskriminelle heroinmisbrukere skal få injisere medisinsk heroin tre ganger daglig i kontrollerte omgivelser på en offentlig klinikk.

I Middlesbrough skal femten av byens verstinger få dette tilbudet, i et forsøk på å redusere kriminaliteten i byen. Kostnadene anslår til 440.000 pund i året, ifølge Daily Mail [1].

Idéen til prosjektet kommer fra Clevelands politisjef Barry Coppinger. Det spesielle er at Coppinger allerede har varslet sin avgang etter en rapport som slaktet politietaten i Cleveland, og beskrev politiarbeidet i området som «utilstrekkelig på alle områder».

annonse

Får kritikk

Cleveland er et område (county) som omfatter byen Middlesbrough og omegn. Ben Houchen er borgermester i Tees Valley, en byregion som inkluderer Middlesbrough. Houchen er kritisk til prosjektet, og mener Coppinger har sviktet både innbyggere og politifolk i Cleveland:

– Det er ikke riktig av en politisjef som har sviktet fullstendig, og som går av om noen få måneder, å gjøre Cleveland til et testområde for eksperimentell narkotikapolitikk, uten at han selv vil være til stede for å møte konsekvensene.

annonse
[2]

Houchen mener pengene burde blitt brukt til å utvikle og forbedre politiarbeidet i området.

Les også: Politisjef i London vurderer å be om hjelp av hæren for å takle eksplosjon i knivangrep [3]

Lønnsomt?

PCC Barry Coppinger. Foto: Cleveland Police

Men Coppinger mener at prosjektet vil være lønnsomt. Beregninger viser at de 20 verstingene i områdets narkotikamiljø begår forbrytelser som har kostet området over 780.000 pund [4] på to år. Han håper prosjektet kan få de narkomane til å «slutte med narkotika, komme seg vekk fra gatene og tilbake til samfunnet».

Prosjektet er godkjent av innenriksdepartementet. Et lignende forsøksprosjekt planlegges i Darlington.

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse