Øverst til høyre Habibur Rahman, nedenfor broren Zillur. Til venstre 18-åringens arm etter flere operasjoner. Foto: Greater Manchester Police
annonse
annonse

Fire anleggsgartnere var på jobb i Rochdale, de pleiet eller felte trær i byen da de fikk oppleve marerittet.

Rochdale er kjent som åsted for den første av en rekke såkalte grooming-skandaler. Det handlet om brutale massevoldtekter av minst 1400 sårbare, unge jenter på et nesten industrielt nivå.

Så og si alle gjerningsmenn var fra byens pakistanske miljø. Politi, presse og sosialmyndigheter visste hva som skjedde, men så en annen vei. De ville ikke bidra til rasisme, eller bli beskyldt for å være rasister selv.

annonse

Les også: Når vi blir minoritet, er det noen som kommer til å bry seg om våre rettigheter?

Rasistiske tilrop

I en nylig avsluttet rettsak får vi beskrevet hvordan en vanlig dag på jobben for fire anleggsgartnere endte i en livstruende, marerittaktig situasjon. Ifølge Manchester Evening News startet det hele da en av de tiltalte, Habibur Rahman (27), trakasserte en eldre dame.

annonse

Noen av anleggsgartnerne reagerte på dette, og det ble et lite basketak. Rahman gjorde det klart at de hadde vist «manglende respekt for hans territorium» og lovte rask gjengjeldelse.

Rahman samlet en gjeng på 20 stykker, bevæpnet med kniver, macheter, øks, slåsshansker og hammer. De sporet opp de fire arbeidsfolkene og omringet dem slik at de ikke kunne flykte. Rahman skrek at de var «hvite drittsekker» (white bastards) som var i «hans land».

Når arbeidsplassen blir en slagmark

Han som hadde med seg øks gikk til angrep på den yngste arbeideren, som var kun 18 år. Først et kraftig hugg i brystet, som førte til kutt, brist i flere ribbein og en punktert lunge. Deretter snurret han øks rundt hodet for å få ekstra kraft, og forsøkte å plassere øksa i hodet på offeret.

Offeret så øksa komme mot hodet, og hadde ikke noe annet valg enn å beskytte seg med hånden. Resultatet ble at armen ble så godt som kuttet tvers av ved håndleddet.

Les også: Jan Bøhler: Blind vold er en terror mot bymiljøet vårt

annonse

Skadet for livet

18-åringen ble etterhvert flydd til sykehus for livsreddende kirurgi. Den delvis avkuttede hånden ble sydd på, og etter fem operasjoner håper man den unge gutten kan få tilbake opp mot 60 prosent førlighet. Men han sliter fortsatt med traumer og psykiske problemer etter hendelsen, som fant sted i 2017.

En av de andre arbeiderne fikk nesen knust av gjenglederen Rahman, som slo ham med en slåsshanske. At de fire i det hele tatt overlevde var trolig fordi en av anleggsgartnerne fikk startet opp en motorsag som han brukte til å skremme bort angriperne med.

Dommer John Potter sa i retten:

– Det at en mobb kunne mobiliseres så hurtig og så tungt bevæpnet er et klart bevis på, etter min dømmekraft, at dere alle er tilknyttet gjengaktiviteter.

Potter beskrev handlingene som at Rahmans gjeng «hevdet sin kontroll» over nabolaget.

Dommene

Han som angrep med øks ble utrolig nok frikjent for drapsforsøk. Dommen for den grove volden ble allikevel på 18 år i fengsel, med normal løslatelse etter omtrent halv tid.

Gjenglederen Halibur Rahman ble dømt til 4 og et halvt år i fengsel. Hans bror fikk Zillur (29) fikk en dom på 3 år for å ha planlagt vold (conspiracy to commit violent disorder). Arsan Ali (23) fikk 4 år for samme forbrytelse.

Ifølge dommeren viste ingen av de tiltalte det minste tegn på anger for sine handlinger. Til tross for de rasistiske tilropene rett før den grove volden, ble ingen dømt for rasisme.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon