Illustrasjonsbilde. Tunisiske fjell. Al-Qaida står sterkt i fjelltraktene i landet. (AP Foto/Paul Schemm).
annonse
annonse

Den høytstående al-Qaida-lederen Murad al-Shayeb har angivelig blitt drept av tunisiske sikkerhetsstyrker i en militær operasjon nær grensen til Algerie på søndag. 

Det er Tunisias innenriksdepartement som melder dette.

Ifølge Long War Journal, en nettpublikasjon som fokuserer på krigen mot terror, skal Shayeb være ansvarlig for en flere terrorangrep siden 2013, inkludert et angrep mot en tidligere tunisisk innenriksminister i 2014. Han skal også stå bak flere bakholdsangrep mot tunisiske sikkerhetsstyrker i fjelltraktene i landet.

annonse

Tunisiske myndigheter har frigjort et bilde som angivelig viser liket av terroristen, men hendelsen har enn så lenge ikke blitt bekreftet av al-Qaida. Shayeb ble tidligere påstått drept av tunisiske myndigheter etter en militæroperasjon i 2017, noe som gir grunn til å tvile uttalelsene.

Under press

Al-Qaidas filial i Nord-Afrika, kjent som al-Qaida i islamske Maghrib (AQIM), har opplevd flere taktiske tilbakeslag i løpet av de siste årene. Flere lederskikkelser har blitt drept, som har gått utover organisasjonens kapasitet til å utføre terrorangrep.

annonse

Les også: Ny brutal video: Taliban tar over distrikt hvor al-Qaida står sterkt

Hvis det viser seg at Shayeb faktisk nå er død, vil det representere nok et stort tilbakeslag for gruppens aktiviteter i Tunisia.

Ikke knekt

Men på tross vedvarende tunisiske militære operasjoner mot gruppen – som har resultert i tapet av å flere lederskikkelser – forsetter al-Qaida å ha kapasiteten til å utføre sporadiske terrorangrep i store deler av det nordafrikanske landet.

Så langt i år har gruppen tatt ansvar for to terrorangrep mot tunisiske sikkerhetsstyrker i april.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon