Carl I. Hagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen krever mer informasjon om de som begår vold i hovedstaden. Han ber justisminister Jøran Kallmyr å ta grep.

De siste ukene har volden i Oslo fått mye oppmerksomhet. I helgen rapporterte politiet over 20 tilfeller av grov vold. I mange av sakene har det vært uprovosert, såkalt blind vold.

Men også skolevold i hovedstaden er blitt et problem, og en grov voldsvideo som sirkulerte på sosiale medier i forrige uke har fått mange til å reagere.

annonse

– Ute av kontroll

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde har knyttet volden til islam og innvandrere fra «dysfunskjonelle land».

annonse

Han er oppgitt over tafattheten til norske politikere som ikke evner å få løst problemene.

– Kulturkollisjonen blir særlig tydelig i samfunn som vårt som er basert på tillit og frihetsverdier. Vil man innse at innvandringen fra dysfunksjonelle land i realiteten er ute av kontroll?

– Nei, det vil garantert ikke skje. Utviklingen fortsetter som før, helt uavhengig av regjering. Kanskje på tide med en totalrenovering og sette eget land og egne interesser først? skrev han på Facebook.

Oprinnelsesland

Mandag møtte Justisminister Jøran Kallmyr Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og politimester Beate Gangås. De tre hadde krisemøte om de mange voldshendelsene som er blitt registrert i hovedstaden i helgen. Blant annet var justisministerens onkel ett av ofrene.

Fattigdom har blitt dratt frem som en forklaring på voldsepisodene i byen.

– Det er ingen unnskyldning for å begå kriminalitet i Norge, sa Kallmyr til NTB da han ble spurt om dette.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen skriver i et nytt innlegg på Facebook at justisministeren må opplyse befolkningen om etnisitet og hvilken religion de kriminelle har.

annonse

– Justisministeren og andre snakker om 182 gjengangerkriminelle og 16 anholdte sist helg. Nå forlanger og forventer jeg at justisministeren offentlig opplyser disse personers bakgrunn. Hvor mange har innvandrerbakgrunn og eller utenlandsbakgrunn og i tilfelle fra hvilket opprinnelsesland. Og hvor mange er tilhengere av hvilke religioner?

– Har vi et ungdomsproblem eller et integreringsproblem? Da må vite hvilken bakgrunn de gjengangerkriminelle og nå anholdte har. Det må bli slutt på å holde opprinnelseslandet skjult for befolkningen! Gi instrukser nå Jøran!, er den klare beskjeden fra Hagen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon