Foto: AP / Pablo Martinez Monsivais / NTB scanpix
annonse
annonse

USAs president Donald Trump sammenligner den pågående riksrettsgranskningen mot han med lynsjing.

– Så en dag, hvis en demokrat blir president og Republikanerne vinner Huset, selv med en liten margin, kan de anklage presidenten, uten en rettferdig prosess eller juridiske rettigheter, skriver Trump på Twitter. Med Huset mener han Representantenes hus.

– Alle republikanere må huske det vi er viter til her – en lynsjing. Men vi vil vinne, legger han til.

annonse

Tweeten har fått flere politikere til å reagere. Ved å sammenligne riksrettsprosessen med lynsjing sammenligner Trump også Demokratene for å være en lynsjemobb.

– Vet du hvor mange som ser ut som meg som har blitt lynsjet i løpet av dette landets historie av folk som ser ut som deg. Slett denne tweeten, skriver demokrat og medlem av Representantenes hus Bobby Rush.

Vold og lynsjing i USA utøvd mot afroamerikanere i sørstatene steg i tiden etter den amerikanske borgerkrigen og økte mot slutten av 1800-tallet.

Den pågående riksrettsgranskningen mot Trump handler om hvorvidt Trump ba Ukraina om tjenester skulle hjelpe ham politisk på hjemmebane.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon