(Photo by Samuel BOSCHER / AFP)
annonse

Mayotte er en liten øy i Det indiske hav som ligger mellom Madagaskar og Mosambik. Øya har indre selvstyre, men er underlagt fransk administrasjon. Migrasjonsruten over Middelhavet begynner å korke seg til og menneskesmuglerne ser etter andre utveier.

Øya ligger i øygruppen Komorene, og litt under halvparten av øyas befolkning har fransk stasborgerskap. De har et sete i Frankrikes nasjonalforsamling og to seter i senatet. Mayotte har et delvis medlemskap i EU, men er ikke medlem av det indre marked eller Schengen-samarbeidet.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.