(Photo by Samuel BOSCHER / AFP)
annonse
annonse

Mayotte er en liten øy i Det indiske hav som ligger mellom Madagaskar og Mosambik. Øya har indre selvstyre, men er underlagt fransk administrasjon. Migrasjonsruten over Middelhavet begynner å korke seg til og menneskesmuglerne ser etter andre utveier.

Øya ligger i øygruppen Komorene, og litt under halvparten av øyas befolkning har fransk stasborgerskap. De har et sete i Frankrikes nasjonalforsamling og to seter i senatet. Mayotte har et delvis medlemskap i EU, men er ikke medlem av det indre marked eller Schengen-samarbeidet.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon