Politiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Stjørdal kommune har kuttet spesialundervisningen fra 17 til 6 prosent på kort tid. Foreldre er redde for å protestere. En far ble politianmeldt for trusler.

– Jeg måtte møte i avhør hos politiet, brukte alle feriepengene mine på advokat og det hele endte med at saken ble henlagt, fordi politiet mente det ikke hadde skjedd noe kriminelt, sier pappen som ønsker å være anonym, ifølge NRK.

Mannen vedgår at han ble sint, men de hadde fratatt hans barn mye av spesialundervisningen.

annonse

– Dette var et vedtak jeg var dypt uenig i, og det sa jeg klart ifra om til både rektor og til spesialpedagogen ved skolen. Jeg innrømmer at jeg var både sint og frustrert, men det var aldri snakk om trusler slik skolen mente.

Les også: Sanner: For dårlig spesialundervisning på skolene

Han forteller at det mange andre foreldre som er frustrerte, men at de er redde for å reagere, fordi ledere og lærere ved skolene slår ned på klager.

annonse

Kommunen opplever nå et foreldreopprør, og nær 500 har signert en underskriftskampanje.

– Dette er veldig ille. Det er ikke bra når foreldre til elever i skolen ikke tør å si det de mener fordi de er redde for konsekvenser. Folk skal føle seg trygge i møte med skolene, sier leder for det kommunale foreldreutvalget Anne Margrethe Bang-Larsen er i Stjørdal kommune.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon