Israels president Reuven Rivlin tar Benny Gantz i hånden etter at han ga sistnevnte i oppdrag å danne regjering. Foto: Sebastian Scheiner / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Israels tidligere militærsjef Benny Gantz har fått i oppdrag av landets president Reuven Rivlin å danne ny regjering etter at Benjamin Netanyahu feilet.

Netanyahu kunngjorde denne uken at han har mislyktes med regjeringsforhandlingene. Det baner vei for Gantz, men det er også usikkert om han vil lykkes med forsøket på å danne ny regjering.

Dersom heller ikke Gantz lykkes, kan det gå mot det tredje valget på under ett år i Israel. Det var tilnærmet likt mellom Netanyahus Likud-parti og rivalen Gantz’ parti Blått og hvitt da stemmene etter valget i september ble talt opp.

annonse

Netanyahu har forhandlet med flere partiet for å få på plass en koalisjonsregjering. Da han ikke klarte det, ga han regjeringsoppdraget tilbake til president Reuven Rivlin.

Gantz har forsøkt å fremstå som en mer troverdig politiker enn korrupsjonsanklagede Netanhau, og anklagene som sistnevnte har hengende over seg, har ført til at flere ikke vil gå inn i regjering med ham.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon