Mannen i 20-årene må sone 30 dager i fengsel etter å ha sendt bilder av sin egen penis til flere jenter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 20-årene er dømt til 60 dagers fengsel etter at han sendte bilder av sin egen penis til flere jenter.

Mannens mange bilder, blant annet av sitt eget kjønnsorgan, såkalte penisbilder eller «dickpics», ble sendt til åtte jenter i 16-17 årsalderen. Han brukte meldingstjenesten Snapchat og bildene ble fulgt opp av skriftlige meldinger til jentene, skriver Fædrelandsvennen.

I Kristiansand tingrett forklarte mannen at han ikke tenkte seg om da han gjorde handlingene, og at det ble en vane. Han var klar over at jentene ikke ønsket slike bilder han sendte dem, men han gjorde det likevel.

annonse

Domstolen kuttet aktors påstand om fengsel i 75 dager til 60 dagers fengsel. Halvparten av straffen er gjort betinget, slik at han må sone 30 dager.

– Seksuelt krenkende atferd over internett er et økende problem i samfunnet, og allmennpreventive hensyn taler for at det i utgangspunktet reageres strengt, står det i dommen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon