Et bilde av Jamal Khashoggi under en seremoni nær det saudiarabiske konsulatet i Istanbul der den regimekritiske journalisten ble drept. Seremonien fra 2. oktober markerer at det er ett år siden han ble drept. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En rekke store amerikanske medier uteblir fra Saudi-Arabias investeringskonferanse for andre år på rad på grunn av drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

USAs handelsminister Steven Mnuchin, rådgiver Jared Kushner og tre andre høytstående amerikanske politikere kommer imidlertid til å delta på Saudi-Arabias internasjonale investeringskonferanse kalt «Davos i ørkenen», ifølge Reuters.

Men nok en gang kommer ikke mediegiganter som Fox Business Network, CNN, CNBC, Bloomberg Media, New York Times og Financial Times å delta, ifølge Hollywood Reporter.

annonse

I fjor uteble mange utenlandske toppsjefer på grunn av Khashoggi-drapet.

Målet med den prestisjetunge konferansen, som arrangeres fra 29. oktober til 31. oktober i Riyadh, er å framstille Saudi-Arabia som et trygt og lukrativt investeringsland.

Saudi-Arabias mektige kronprins, Mohammed bin Salman, tok for ikke lenge siden «fullt ansvar» for drapet på Jamal Khashoggi, men nekter for å ha beordret det. CIA mener at kronprinsen personlig beordret drapet.

annonse

Etter drapet ble liket av Khashoggi etter alt å dømme partert. Det er aldri funnet.

Saudi-Arabia har stilt elleve personer for retten og har lagt ned påstand om dødsstraff for fem av dem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon