Illustrasjonsbilde. Foto: AP Photo/Hussein Malla
annonse
annonse

Mazlum Abdi, sjef for den kurdiskledede opprørsalliansen SDF, takker Russland for avtalen landet inngikk med Tyrkia om våpenhvile i Syria.

I en telefonsamtale med Russlands forsvarsminister og militærsjef sa Abdi også at han har noen innvendinger mot enkelte deler av avtalen, og han ytret et ønsket om videre dialog med Moskva, ifølge en uttalelse fra SDF.

Avtalen som ble undertegnet i Sotsji ved Svartehavet tirsdag, fratar kurdiske styrker noen av deres største byer i det nordøstlige Syria, som knuser drømmen deres om et delvis selvstyre i område.

annonse

Samtidig trakk Abdi fram at Russland gjennom sitt bidrag har skånet sivile liv.

Tidligere i oktober innledet Tyrkia en lenge varslet militæroffensiv mot de kurdiske styrkene i det nordøstlige Syria, der Erdogan vil opprette en drøyt 30 kilometer bred «sikkerhetssone» på syrisk side av grensa.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har blitt enig med Russlands president Vladimir Putin om å forlenge våpenhvilen nordøst i Syria med seks dager. På onsdag sa USAs president Donald Trump at Tyrkia har lovet dem at våpenhvilen er permanent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon