En person har kapret en ambulanse på Torshov. Personen skal ha kjørt på personer og kollidert med flere kjøretøy. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
Mannen som er siktet for ambulansekapringen på Torshov, hadde ikke til hensikt å skade noen, sier hans forsvarer.
annonse

Den 32 år gamle mannen ble avhørt av politiet onsdag ettermiddag.

Selv om politiet sier at mannen forsøkte å kjøre på tilfeldige folk med den kaprede ambulansen, sier hans forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, at klienten ikke hadde til hensikt å skade noen, ifølge VG.

– Hans eneste formål var å ikke bli pågrepet, sier forsvareren.

annonse

Samtidig sier Bergøy Pedersen at mannen var i besittelse av en uladd hagle og et replikavåpen.

– Selv om det kan oppleves dramatisk med en hagle, utgjorde den altså ikke en reell fare, sier forsvareren.

Politiet sier at de beslagla en hagle og en maskinpistol, i tillegg til vesentlige mengder narkotika.

Politiet ber publikum om å sende dem bilde- og videomateriale av ambulansedramaet som utspilte seg på Torshov tirsdag.
annonse

I en pressemelding onsdag skriver Oslo-politiet at de ber publikum ta kontakt hvis de har opplysninger eller har gjort observasjoner og fortsatt ikke har snakket med dem.

– Vi ønsker også tilsendt videoer og bildemateriale i forbindelse med saken, skriver de.

Eventuelle bilder eller videoer kan sendes til politiets tipsnettsted.

En 32 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at han ifølge politiet forsøkte å kjøre på tilfeldige fotgjengere med en kapret ambulanse. En kvinne med en barnevogn ble truffet av ambulansen, og et eldre ektepar måtte slenge seg unna i siste liten for å unngå å bli truffet.

32-åringen fremstilles for fengsling torsdag, etter at påtalemyndigheten er ferdig med sin vurdering av onsdagens avhør.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har foreløpig konkludert med at ambulansekapringen i Oslo tirsdag ikke synes å være en terrorhendelse, skriver VG.

– PST fortsetter å bistå Oslo politidistrikt i saken. Men på nåværende tidspunkt ser det ikke ut som dette er en terrorhendelse, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til avisa.

En 32 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter at han ifølge politiet skal ha forsøkt å kjøre på tilfeldige fotgjengere med en kapret ambulanse. En kvinne med en barnevogn ble truffet av ambulansen, og et eldre ektepar måtte slenge seg unna i siste liten for å unngå å bli truffet.

Hendelsen fant sted på Torshov i Oslo tirsdag ettermiddag.

annonse

Den siktede 32-åringen etter ambulansedramaet i Oslo har stilt seg villig til avhør onsdag.

Det opplyste mannen forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, til NTB tirsdag.

Mannen er siktet for drapsforsøk etter at han tirsdag kapret ambulansen som kom til ulykkesstedet hvor han gikk rundt med en personbil og landet på taket. Etter en vill ferd med ambulansen gjennom gatene på Torshov i Oslo, hvor 32-åringen bevisst skal ha forsøkt å kjøre på tilfeldige fotgjengere, ble han til slutt presset av flere politibiler og en annen ambulanse til å kjøre inn i en bygning.

I ambulansen fant politiet en hagle og en maskinpistol av typen Uzi, samt en større mengde med det som trolig er narkotika. Ifølge politiet var ikke mannen i stand til å la seg avhøre tirsdag.

Tidligst onsdag

– Han ønsker å bli avhørt, men dette vil tidligst skje onsdag, opplyste hans forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, til NTB tirsdag kveld.

Den 25 år gammel kvinnen som var med 32-åringen i den første bilen, men som siden løp vekk fra stedet, er siktet for befatning av skytevåpen. Hva som vil skje med henne, er ikke avklart.

annonse

– Hun erkjenner å ha vært involvert i ulykken, men for henne var det en skrekkelig opplevelse. Etter hennes oppfatning er hun slett ikke skyldig i det hun er siktet for, uttalte advokat John Arild Aasen til TV 2 tirsdag kveld.

En barnevogn med et tvillingpar på sju måneder ble truffet av ambulansen. Begge ble kjørt til Ullevål sykehus, men uten alvorlige skader. Også et eldre ektepar ble kjørt til legevakta.

Godt kjent

Begge de pågrepne ble beskrevet som godt kjent av politiet fra tidligere saker. 32-åringen har fra tidligere en rekke dommer for befatning med narkotika og med våpen. Han er også dømt for grovt ran.

– Siktede synes nå å være inne i en fase der han har altfor liten evne til å avstå fra å begå til dels svært alvorlig kriminalitet, skrev Asker og Bærum tingrett i en fengslingskjennelse mot mannen i 2017 som NRK gjenga.

Ifølge Dagbladet har mannen siden den gang vært i et program for å slutte med narkotika, og hvor han hadde god framgang. Han møtte opp til avtaler, avla negative prøver på stoffbruk og gjorde det bra på skolen. I august skal han derimot, ifølge en kjennelse, ha falt tilbake til rus.

annonse

Et trusselbrev sendt til mediene før ambulansekapringen i Oslo etterforskes også av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Ifølge Dagbladet uttrykkes det høyreekstreme og rasistiske sympatier i brevet, som nylig skal ha blitt sendt ut via en kryptert adresse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon